Monday, 9 January 2012

semoga ALLAH jauhkan aku daripada semua ini .. amin .. :)

assalamualaikum 
selamat tengahari semua .. 

pa kabar smua ? hehe .. kamu ok2 kaa juak ?? hopefully ok la kan .. :)
anu , ak kan d library skg ney .. tgh bwt assignment CTU101 berkaitan ngan info islamic ney .
so , truskan ak search2 maklumat la kan .. ttba ak ternampak ney naa ..

jom kita baca !
:)

9 jenis sihir sesama manusia 

# Tafriq (sihir yang memisahkan suami isteri): Akibat sihir ini timbul perasaan marah dan benci. Apabila isteri tengok suami, pada pandangannya muka suami seperti hantu, begitu juga apabila suami melihat isteri.
# Al-Mahabbah: Sihir ini dibuat oleh isteri kepada suami supaya suami taat, terutama jika suami kaya dan mempunyai banyak harta.
# Takhayyul (sihir ini menyebabkan orang yang terkena sentiasa berkhayal): Mereka yang terkena sihir ini juga sering berimaginasi benda kecil, tetapi pada pandangannya ia besar.
# Al-Junun (menjadi seorang yang tersangat lupa dan tersasul): Apabila orang yang terkena sihir ini bercakap, matanya terbeliak. Mereka juga tidak tetap di satu tempat dan saling bertukar kerja. Kerap dilihat merayap tanpa hala tuju dan tinggal di rumah kosong.
# Al-Khumul: Mereka yang terkena sihir ini lebih suka bersendirian untuk tempoh masa panjang. Mereka juga benci pada perhimpunan, sentiasa dalam keresahan dan lambat melakukan sebarang pekerjaan.
# Al-Hawatif: Sihir ini membuat seseorang itu mengalami mimpi ngeri, berasa diseru dalam mimpi dan mendengar suara bercakap ketika berjaga. Banyak waswas dan mereka yang terkena sihir ini banyak syak wasangka dengan orang yang rapat atau disayangi.
# Al-Marad (sakit): Orang yang terkena sihir ini akan sentiasa sakit anggota badan, tubuh jadi kaku dan anggota tidak berfungsi secara tiba-tiba.
# Nazif: Sihir ini berlaku pada orang mengalami darah istihadah (darah yang keluar selepas melewati tempoh darah haid). Apabila disihir, darah akan keluar secara berterusan hingga berbulan-bulan.
# Ta’til tawaj: Sihir untuk rosakkan perkahwinan seseorang. Disebabkan sihir ini, wanita takut hendak kahwin, mudah marah, lupa dan kurang syahwat.naaa , kin takut kan . huhu ..
semoga kita semua terlindung la dari sihir2 ney .. 
nazubillah min zaliq ... amin .. 
ok la guys , act ak blum makan ney .. huhu ..
ak p makan dulu yah ! 
lapar ba .. hihi .. 
nty lau ada cer2 q laek ak post yah ..
dun wory be hepy ok . 
:)
k bai ! 

No comments:

Post a Comment