Saturday, 5 January 2013

No tittle :')




Assalamualaikum kamu :) 
So , 2013. perawalan thun yg kurng baik tuk aku. sbb? nth la knpa. aku rsa mcm sunyi jak. even ak ada kwn mcm xda kwn. even ada bf tp susah la mau ckp. ak ndk taw napa mkin hari mkin ak rsa mcm xda2 ne. no life org blng. haha! kesian. first , sorry lau ada yg terasa ngan apa yg aku ckp ne. tp aku sunyi genk. sgt2 sunyi skrg , huwaaaaaaaaaaa :'(

ini blog kan. even smua org bca tpi kdg2 ne cra kita tuk luah n buang apa smua kita rasa kan. perempuan? knpa lemah sngt ah? terutama diri aku sndiri huh? yg aku taw skrg mngis dan menangis jak bha. tolong la farhanah. tpi apa yg aku rsa skrg kwn2 aku mkin menjauh. kdg2 bnda ak mau luah tp ndk taw ma sapa.

ok , skrg dea tgh prktikal. dan yg pling pnting dea penat. ok , aku taw dia penat tpi jangan la selalu jdikan penat tu alsn tuk xda masa tuk aku. aku dpt rsakan skrg ne kami mcm mkin mlm2 suda bgduh. dn jwpnnya nges nges. ok laa , mcm apa yg aku ckp ak ndk kisah lau dia ndk bole kol lama2 ngan aku tp at least layan laa mcmna yg ptut sbg kapel. ak ndk minta lbih. ak ckp bgni bkn mksudnya kehendak aku jak yg mau d ikut tpi pham laa. prmpuan yg suda ada bf msti nak bf dea luangkan masa kan. sudalaa jauh. org bilang berbulan2 lagi bru jmpa. keadaan yg sgt kritikal. dn setiap kali aku ckp bnda yg sama ok ak mngalah jak sbb ak ndk mau khilangan dea d sbbkan khndak ak jak mau diikut tpi pikir la kan. kdg2 ak rsa bosan kalau mcm tu trus. kdg2 tpikir tuk cri yg lain tpi gara2 ak tlmpau syg sorry la ak ndk bole bwt smua tuh even ak rasa penat psl smuanya. ary2 aku skrg sgt mcm xda2. ak ndk kan gve up laa sbb ak rasa suda jmpa llki yg btul2 bole bawa ak jauh tuk masa depan. org bilang stkat ne blm ada krgnya. dea yg bole bimbing ak tuk lbih matang. cuma mngkin skrg dsbbkn dea penat smua bnda ne jdi. tpi aku pun pnat kalau bgini trus. tahap kesabaran mnusia ada limit kan. apa jak yg bole ak bwt skg? diam2 d bilik. rmte ada tpi mcm xda. mau luangkan masa ma kwn drg pun msti ada hal mau d bwt. drg pun ada bf yg mau diurus. diam2 pikir diri sendri. apa nasib diri. ak ndk taw suda mau bwt apa bh spya smuanya senang. smuanya mcm besa jak. ak ndk taw suda bha.. ok la lau btul pun penat tlg la kan pikir prsaan org apatah lagi org yg dsyg. mungkin lau ada yg bca ne ckp ak penting dri sndri tpi mngkin sbb ak pnting dri sndri la ak jdi begini kan. ni yg ak dpt. bknnya mau pnting dri sndri tpi bnda yg ptut plak kan. kdg2 ak tpikir jgk lau ak pnt btul pun at least ak ada masa lagi tuk org yg ak syg sbb ak ndk mau org yg ak syg tu rsa lain2 taw rsa apa2 jak la yg krg sng. sakit bha tu. tu pun kalau d rasa. tpi kan knpa apa yg ak bwt tuk org ak ndk bole d ksi bgtu? 
mungkin sbb ak melebih2 ka? atau apa ka? ntahlaa. mcm2 sdaa yg dkenak dpikirin bha. 
tmbirang jak kali kan lau org tgok ak ok pdahal tuhan jak tau. berat la wey mau tnggung sndri. ndk mampu kasian. saya mnusia biasa yg tawnya buat salah yg kdg2 kita berabis tuk org tpi hasilnya. 

bnjir lappy suda. haha! so , puas rsa type apa yg d rsa. bikin blog ne mcm org suda kali. skrg lepas ne apa yg jdi ak berserah jak sama-NYA. yg pnting dkuatkan smngat. mungkin ini cubaan dlm hubungan kan. harus dhadapi dengan senyuman dewa 19 bilang :) 
apa2 pun , minta maaf terpaksa taip smua ne. assalamualaikum :)

No comments:

Post a Comment