Friday, 8 June 2012

aku ada 3 CEWEK :)

Assalamualaikum guys :) 
wah , lamanya sudah aku x update belog q ne . astaghfirulahalazim ! ne semua gara2 lappy q yg penuh masalah laa ne . heee . last update ak pun 8 Feb 2012 . perghh ! gylak berbulan2 sudaa aku x update kan . hehe . tu laa naseb laa jugak ak sudaa hntr pegi kadai lappy ak ne bru laa ak dapat berbelog mcm besa suda . smuanya pun gara2 VIRUS ! huuuu . alhamdulillah skg smua ok suda :) 

ok guys ! act , dry smlm bh lg ak mau update ne belog tp malar ada kekangan yg x di ingini . heee . naa ! sikalang ada peluang sudaa so update laa kan . lg pun besok ak masuk asrama suda sbb UITM akan start sesi balek . isnin ne mula suda genk , tp x sbr juak bh . lau d umah makan , tdur , on9 jak keja d taunya c far ne . hehe :D . erm , bebalik ngan tajuk ak ne . jom2 ! :)

' AKU ADA 3 CEWEK ?? '
mesti kmo tertanya2 apaitooo ? haha , tp mesti ada juak yg set dlm pikiran msti kmo taw yg akan ak share ne psal KAWAN :) yaaa ! pandai . mang betol laa psal 3 oang cewek2 merangkap KAWAN ak . hehe .
dulu , ak ada sorang kwn baik tp sikalang bertambah menjadi 3 sudaaa ! yeaaahh , alhamdulillah :) 
jom kamoo kita tengok sapa 3 CEWEK yang ak maksudkan neh .
jeng3x ! 

tp sebelum tuh , ak akn kenalkan dorang mngikut tempoh perkenalan antara kami ok .
so , yg kpda 3 cewek ak neh plak jan amek aty yah lau antra sapa2 yg ak mention dulu . tu bukan mnunjukkan dea ataw ko lebih pnting tuk ak .
bagi ak KAMU BER'3 sangat penting tuk ak k :)
HARAP MAKLUM & DILARANG MAKDAL ! 

CEWEK pertama si par :)

NURAMIRAH FATEHANA BINTI JAMRAN 

ok , nickname'y ne cewek MIRA taw pun IRAH . tp ira tu besa'y panggilan d umah laa . taw bh ak . haha .
sbb ak pena tnggal d umah ne . adalaa dlm 2-3 bulan laa , hehe . erm , ak kenal dea neh dry ak FORM 4 sampai sekarang laa kmi berkwan . lpas tuh hbis spm kmi dua2 ndak dpt PLKN . haha . ak dpt pun pnggilan ke-2 tp ak x pegi pun . haha . so , kmi kerja laa sama2 . lau kmo mau taw laa sejak dry sekolah lagi asal p mna2 mesti kmi berdua . kenak2 lek tnggal berdekatan umah , sebelah blok jak pun . hehe . tu yg bikin erat kasih syg kmi tu . hehe . tp bulan 5 2011 ak dpt twran pg uitm duluan . 

so , ak trpksa brenti keja yg d tmpat yg sama . tnggal laa dea sndiri . huhu . sdihlaa juak sbb 
selalu'y mesti kmi berdua . p keja sama2 , 
mkn sama2  , ktwa sama2 tym keja , mngutuk oang pun sama2 . hahaha . kan mira ? 
tp last2 upanya dea pun dpt uitm tp intake ke2 . naa , sama2 laa kmi suda d uitm kan :)
malang'y , kmi x sama kos . ak bsnes dea pelancongan . naa , beza hbis kan kos kmi . huhu .
lau kamu mau taw gara2 tu laa jgk kmi gduh besar . kmi mang selalu juak gaduh2 , tp ok laa juak sbb ak yg pujuk . hehe . 

c mira neh kuat merajuk ne , tuh laa prangai'y yg dak penah pupus . haha . sory mira :)
kmi bgduh sbb kami x dpt mcm tym kmi d dlm klas dulu . lau dulu d kelas kmi duduk bersebelah , p tndas sma2 , rehat sama2 pokok'y smua sama2 . huhu . smpi ada yg anggap kmi kembar . apa yg aku ada dea pun ada kecuali bf laa . hehe . tp skg neg bf dea n bf ak pun bkwan sbb doang stu sekolah jgk mcm kmi . hehe .
erm , tu laa lama jgk kmi gduh ndak btegur tym d uitm . myb dea rsa ak krg layan n x mcm dulu lek tu yg dea mrajuk tuh ma ak . hehe . tp sbnar'y bkn ak sngja tu mira . mang kita x bole mcm dulu sbb masing2 suda kita ikut hala tuju kan kejar cita2 , so x boleh suda jdy belangkas kan mcm dulu . hehe . tp pa2 pun skg kita ok kan . ber x mcm dulu suda . yg penting ko ingt ak , ak ingt ko . hehe :) 

haaa ! neh naa oang'y , cantek dea neh :)
( kembang laa ko tuh kan , bwerkk )


name : Nuramirah Fatehana binti Jamran 
date of birth : 16 August 1993 
asal : Tawau mareeee 
status : ALREADY TAKEN !
fb : Amirah Fatehana


CEWEK kedua si par :)

NADZATUL SHIMA BINTI UMAR

haaa , ne plak nickname'y SHEMA . cantik kan dea . mang dea neh gilaan ramai juak tp tap setia 
ma c eicu'y neh . jgn kmu . hehe . ok , lau dgn dea neh plak lucu cara kmi bekenal . hahaha . kmi kenal dry FACEBOOK . hehe . dea neh act kwn c wan buiren ak . ak pun x taw laa sapa yg add sapa yg penting kmi bole berkwn pun dry bf ak . hehe . tp yg ak ingt ak berkwn ngan dea d fb neh start April 2011 . lama2 gtu kmi menjadi rapat neh d fb . ea laa dea kn kwn bf ak . so , kdg2 ak tnyak2 sal bf ak sma dea laa . x salah bha kan lau gtu , hehe . so x lama2 gtu kmi jdy sngt rapat . last2 dea pun dpt twaran d uitm . tym tuh ak sudaa d uitm pun . kira'y ak awal sesem jak pun  sbb ak ambil pra-dip dulu bru p diploma . 

naaa , tym diploma hujung tahun lalu bulan 11 , d sana laa bru kami bertemu 4 mata . haha . mcm kapel plak sudaa ! hahahah . talabih sudaa . hehe . sblum tuh ngan ak laa juak dea tnyak2 sal uitm  dan disitulaa juak kmi tmbh rapat . then , awal pagi ak ingt lek tuh tym kami mau pg klas ak terjumpa dea . haha . ak ingtkan ak salah oang rupa2'y c shema bh ne , aty ak cakap laa . lpas tuh trus ak teriak2 nama'y ak panggil . hahaha . mula2 ak ingtkn ak kuyak sbb xda respon neh , huhu . last2 dea p dekat ak bru dea ckp aik ko bha ne far . hahahah :) sikit ak kuyak oleh dea kan , jahat'y kan ko shema ? . hehe ;p

erm , start tuh sudaa jumpa depan mata tmbh laa lgi kmi rapat . rapat serapat'y . hehe . lau ada mslh kongsi . try to solve sama2 . hehe . dea neh amek kos perakaunan d uitm . hehe . erm , kmi perna gduh kaa ea ? 
rsa'y belum lagi laa . hehe . tp harap2 xdalaa . x best neh gduh2 kin stress . tp dea neh pun kuat mejok'y . adeh , sama seja ngan cewek ak yg pertama tuh . hahaha . nseb ak laa kali kan dpt cewek2 kuat merajok . hehe :)  btw , thanks ar sudaa tumpang kan umah ko tym ak cuti2 malasyia d Tawau tuh ari . hepy sngt dapat kenal fmly ko yg mcm fmly sndri sudaa . hehe . kimslam ma doang ar :) apa2 pun babe , hope kita kwn sampai bila2 :)

ini laa dea c shema :)


name : Nadzatul Shima binti Umar 
date of birth : 19 March 1993
asal : Tawau mareeee 
status : ALREADY TAKEN ! 
fb : Deastilleto Winnie 

CEWEK ketiga si par :)

SITI SUHAILA BINTI HJ.MASRI

ne plak cewek ak yg last . haha . nickname'y plak SUE taw pun si SITI . hahaha . tp siti tuh d rumah punya panggilan . mana yg ak x taw . hahaha . cewek ak kan . hehe . kalau dea neh plak kmi kenal sebab dea neh THE BEST ROOMATE yg perna ak ada selama ak d asrama uitm . hehe . gara2 dea romate ak laa dea jgk cukup pham ak . n ak pham jgk dea sikit2 tp x mcm dea pham ak . haha . kan sue ? hehe . dea neh jgk stu kos sama ak . sama2 kmi ambil bisness stdy . tp dea neh grup lain . grup 3 . ak plak grup 2 . tp ok2 jak tuh . lecture pun yg sama seja terutama math . hahaha . omaigad ! math lagi . hehe . stress trus :D

erm , dgn dea neh mula2 mcm x masuk kepala ak ne ak rsa . tym awal2 cek in hstel sem lalu tuh . ak rsa mcm dea ne sombong hbis laa bha . sudaa laa tym ak balik dry jalan tym cek in tuh awal2 lek xda dea d bilik . brg dea yg jak yg ada . hahaha . tu laa ak mcm rsa dea neh x layak bkwan ma ak . hahahahaha ;p sory sue ! dulu laa . naa , skrag bkn men lagi ar . lau bole semua pun d taw'y sal ak . hehe . dea jgk yg byk ak cara ego sama llki cmna yg betul . hahaha . dea neh uikna gylak2 ego dea . mau ckp ego x jgk tp yg pling ngam xda perasaan kali kan . hahaha :P x la bha . ada'y la bh feeling nya neh . cengeng juak neh . manja pun ada . hahai . romate plak . npa bole x taw semuanya kan . lau tdur mkn stdy d bilik yg sama . dgn dea ne juak taw brg2 rahsia wanita ak . ak pun bgtu juak . hahahahah . pokok'y smua dea nmpak laa . x laa juak semua . hahahaha :D
gylak'y ko par , mesti ko ckp gne kan sue . hehe . 

so , smpai sekarang laa kmi rapat sebab apa2 pun yg ak buat msti dea jdi sala seorang yg mesti taw . hehe . lpas tuh dea neh bgus neh . x pemarah . x pandai merajuk sbb dea kan EGO . xda PERASAAN . cmna mau merajuk kan . hahahaha . tp best la bha . tp kdg2 pndai dtg juak sot'y neh . paling best tym kenangan kmi di bilik sebab ketawa ndaa pandai berhenti smpai skit . haha . lpas tuh dlm bilik tuh pun brg dea brg ak juak . haha . meminjam2 laa ceta'y . kan besa hbis sudaa neh . mcm adek beradek . lau ak tgh xda mood pndai dea bwt ak ketawa ngan gayak2'y tuh . neh la bha kan lau ROOMATE , smua hal sekecil zarah pun dea akn taw ,. hehe . even , kmi x laam kenal tp mcm lama sudaa kenal neh , kan sue ? hehe . 
apa2 pun , ak akn rindu selalu mau satu bilik ma ko lagi babe :)

taraaaa , neh laa c sue :)
ayu kan ? hehe 


name : Siti Suhaila binti Hj.Masri 
date of birth : 4 May 1993 
asal : Sandakan mareeeee 
status : DIVORCED , haha ;p
fb : Suhaila Masri 


haaa , selesai sudaa cerita perkenalan ak ngan cewek-cewek q neh . hehe . apa2 pun , kmu ber'3 sa sayang sgt2 taw . hehe . sebab'y kmu bertiga taw semua sal ak . pham perangai ak yg cute2 neh . haha . bersyukur ak dpt kenal n berkawan ma kmu my besties , OHMYENGLISH ! apa2 pun thnx bebeh sekalian sebab terima ak jadi kwan kmu . ak x taw laa lau kmu anggap ak kwn bek kaa apa kaa . tp apa2 jak yg ak buat semua tuh just for fun n happy tuk kita k . hehe . dekgaga niat apa2 pun kawang . tuk kebahagian bersama . ceh ! hehe . tp betol laa bhaa . hehe . 

SAYA SAYANG KAMU BERTIGA !
harap2 persahabatan kita berempat kekal smapi bila2 yah .
KITA SAHABAT :)

* k laa , tmbh touching ak nty , sory lau ada ak updte n cer sal kmu yg kmu x suka . haha ;p 
jumpa kita d menara gading yg tercinta ok ! 
assalamualaikum :)