Saturday, 16 March 2013

Dugaan :)

Assalamualaikum... !

terok betul ka aku ne ah ?
smpai aku mesti lalui smua2 neh? aku sndri ndk psti kenapa begini dan msti begini.. kdg2 aku btul2 ndk tahan sudah.. tpi dsebabkab sayang.. smuanya dketepikan.. tolong lah buka mata , hati dan pikir kan lah apa yg org perna bt dn tolong lah pikirkan perasaan org. Aku ndk minta lebih bha sayang tpi at least ada.. jangan pernah bt kan diri aku ne mcm ndk d hrgai.. bhgiakan aku n happykan aku sudah memadai.. aku ndk minta apa2 pun dri diri kau.. aku tahu kdg2 aku ndk layak dpt apa yg aku mau.. aku sedar kekurangan diri aku..  tpi aku pun berhak bahagia kan? even kta belum ada ikatan yang sah tapi aku berharap kau tuk jadi suami aku suatu hari nanti.. sbb aku tahu belum tentu ada lelaki yang bole jaga aku mcmna kau jaga aku dri dulu smpai sekarang.. tiada manusia yang sempurna kan tpi bagi aku kau boleh dikategorikan sempurna sbb kau cukup matang tuk aku.. kau cukup tahu apa yg baik dan buruk tuk diri aku.. tpi kdg2 apa yg kau buat dgn aku , aku cukup sedih.. saban hari airmata aku keluar sbb kau jak.. dgn mudahnya aku mengalirkan airmata aku smpai stu tahap kdg2 aku rsa air mata ak neh xda nilai sudah dgn kau..

aku ndk taw mau buat apa lagi supaya perkara yg sama ndk berulang.. aku tahu kau penat.. mcm aku ckp  aku dlm proses tuk paham kau hari demi hari kan.. tpi mustahil kau x bole bkorban tuk ak skjap.. luangkan masa dengan aku tanpa marah2? kau tau ka rsa nya betul2 skit bila ko buat aku bgtu.. tuhan jak yg taw.. tapi aku tetap sbr dn tahan dgn kau sbb aku sgt2 syg dengan kau.. lau bole aku ndk mau ngan org lain suda bha..  tolong lah pahami aku jgk.. aku x buat perngai kalau dlayan bagus2.. tpi tiap kali aku ckp bgtu msti kau ckp diri mu yg salah., bukan mcm tu tpi aku mau kau taw apa yg sudah kau bt sama aku smpai ak bgtu sekli.. tiada niat pun mau tduh kau yg bkn2.. aku bukannya patung yg kuat lau d bt bgtu trus.. lagi pun ak mnusia yg  tahu apa tu penat.. penat dgn smuanya bkn mksud ak penat syg kau.. tpi penat ndk kuat mau begini terus.. apa yg bole aku bt menangis jak kan mcm selalu kau dengar :'(

Tolong lah paham aku jgk...

Sunday, 17 February 2013

Sederhana sebegini just nice for me . Thank you :]

Ni hao & Assalamualaikummmmmmmmmmmmmm :]
Dtg plak kerajinan aku sekrg mau mengupdate belog yg ckup berusang lalang segalaa.. haha! eyalaa myb tgh2 mlm ne jak kali ahh ada kesempatan sbb msih d rumah dn ada wifi yg laju derrrrrrrrrr berbanding d hstel tercinta KUNUK. haha .__. 

Hmmm , ne ari seharian gua bejalan ngan my mum n my lil sister yg getek. haha! paginya kunuk pegi org kwen jak.. aik ntah2 terderek plak pegi DUBAI , LONDON neee. haha! alaaa smuanyaa tuh pun nama butik tudungsss sejaa.. bukan betul2 pun. haha. lau btul alangkah indahnya. hihi.. lepas tuh survey2 ehem2 d 1B.. heehee.. knuk djnjikan note tpi ntah laa bila dptnya.. tunggu jak laa.. haha. mamy sapa ndk kenal! :D
btw , td dpt tdung free dua sbb matching ngan bju krung baru yg djhit dan bru d ambil smuanyaa tdy. uik.. gila la wey kepenatan ne ary.. sngt2 mensiok kan dn memenatkan kaki.. huhu.. 

Tpikan aku rsa title aku tidak ngam laa kan ngan crita2 yg ntah2 d ats ne. haha! act , jst wnt to say that i and him was became more better than before.. alaa.. yg sebelum ne ak luah yg ntahhh kesedihan tahap gaban knuk.. hihihi.. alhamdulillah skrg aku rasa laa kan mcm ok2 sudah laa berbanding sebelum tuh yg mcm dulu.. lau d ingat yg dulu.. Tuhan jak yg tahu kali yah betapa eiihhh susah laa mau ckp.. haihhh!. And now , i think he was treat me as well yg patut as he's girlfriend. then , i'm happy for myself and him oso.. Yg penting AKU kena , bukan lek kena PATUT bukan lek patut la ak rsa tapi WAJIB paham dea jak laa.. sbb selalunya mslh mesti dtg dri aku and i admit it but it doesn't mean that him always right kan.. huhu.. tolak ansur jak laa kan apa susah oooo.. tpi kdg2 susah jgk sebab mau laa dilayannnn kan.. hehe.. prmpuan mana yg ndk mau d bgi perhatian kan.. i'm just say what the truth LOL :]

Syukur laa kalau begini berterusan jak.. takmo gdoh2 laa lagi.. AKU YANG TERSAKITI bha mcm ckp c judika.. hahah! Now , tgh webbie ngan dia sementara msih d rumah.. d hostel tu mna laa dpt.. lokek bah uitm ndk mau bgi wifi yg open tuk webcam. eee! KADAKSSS ~ hahaha :p 

Setelah mau dua bulan aku ndk jumpa dea neh , dea makin hitam , haha! sbb kerja kottttt ^_^ , lepas tuh dea makin gundutttt , yalaaa org mkan free hari2 d jaga lek oleh mama apa ndk nya kali kan.. haha! and last dea still cute yg mcm first aku kenal.. adeyh , ne laa kan prmpuan kalau tgh happy semuanyaa laa bha indah BUT betul laa.. iklas.. ndk da niat apa2 pun weyy. hihi.. mmuuuaahhhhhxx! :-*

I think its enough for this dan sekarang aku betul2 mau kurus balek mcm duluuuuuuuuuuuuuu.. eee... tolonglaa bantu hambamu ne Tuhan kasi kurus balik bdn q.. kasik kurang2 laa yah napsu makan ku ne.. npsu lain tidak perlu kali rasanya! HAHAHAHA!  ( budu ko par ) :D kalau bole kan pndng mknan pun mcm gtu2 jak laa yah.. spya ndk juak mmbazir gara2 npsu jak lebih lau tgok mknn.. Aminnnn :]

That's all for tonight. Mau sambung fokus sama dea balik laa. hihi.. 
I hope KAU SAMA AKU will be like this today , tomorrow and ALWAYS...
Wo ai ne Mr.boyfriend :-]

Pcking brg sudaa tinggal tunggu berambus lagi pegi hostel -___-
Bye-2 kamoooo , goodnight n slepp tight ! :D

Saturday, 5 January 2013

No tittle :')




Assalamualaikum kamu :) 
So , 2013. perawalan thun yg kurng baik tuk aku. sbb? nth la knpa. aku rsa mcm sunyi jak. even ak ada kwn mcm xda kwn. even ada bf tp susah la mau ckp. ak ndk taw napa mkin hari mkin ak rsa mcm xda2 ne. no life org blng. haha! kesian. first , sorry lau ada yg terasa ngan apa yg aku ckp ne. tp aku sunyi genk. sgt2 sunyi skrg , huwaaaaaaaaaaa :'(

ini blog kan. even smua org bca tpi kdg2 ne cra kita tuk luah n buang apa smua kita rasa kan. perempuan? knpa lemah sngt ah? terutama diri aku sndiri huh? yg aku taw skrg mngis dan menangis jak bha. tolong la farhanah. tpi apa yg aku rsa skrg kwn2 aku mkin menjauh. kdg2 bnda ak mau luah tp ndk taw ma sapa.

ok , skrg dea tgh prktikal. dan yg pling pnting dea penat. ok , aku taw dia penat tpi jangan la selalu jdikan penat tu alsn tuk xda masa tuk aku. aku dpt rsakan skrg ne kami mcm mkin mlm2 suda bgduh. dn jwpnnya nges nges. ok laa , mcm apa yg aku ckp ak ndk kisah lau dia ndk bole kol lama2 ngan aku tp at least layan laa mcmna yg ptut sbg kapel. ak ndk minta lbih. ak ckp bgni bkn mksudnya kehendak aku jak yg mau d ikut tpi pham laa. prmpuan yg suda ada bf msti nak bf dea luangkan masa kan. sudalaa jauh. org bilang berbulan2 lagi bru jmpa. keadaan yg sgt kritikal. dn setiap kali aku ckp bnda yg sama ok ak mngalah jak sbb ak ndk mau khilangan dea d sbbkan khndak ak jak mau diikut tpi pikir la kan. kdg2 ak rsa bosan kalau mcm tu trus. kdg2 tpikir tuk cri yg lain tpi gara2 ak tlmpau syg sorry la ak ndk bole bwt smua tuh even ak rasa penat psl smuanya. ary2 aku skrg sgt mcm xda2. ak ndk kan gve up laa sbb ak rasa suda jmpa llki yg btul2 bole bawa ak jauh tuk masa depan. org bilang stkat ne blm ada krgnya. dea yg bole bimbing ak tuk lbih matang. cuma mngkin skrg dsbbkn dea penat smua bnda ne jdi. tpi aku pun pnat kalau bgini trus. tahap kesabaran mnusia ada limit kan. apa jak yg bole ak bwt skg? diam2 d bilik. rmte ada tpi mcm xda. mau luangkan masa ma kwn drg pun msti ada hal mau d bwt. drg pun ada bf yg mau diurus. diam2 pikir diri sendri. apa nasib diri. ak ndk taw suda mau bwt apa bh spya smuanya senang. smuanya mcm besa jak. ak ndk taw suda bha.. ok la lau btul pun penat tlg la kan pikir prsaan org apatah lagi org yg dsyg. mungkin lau ada yg bca ne ckp ak penting dri sndri tpi mngkin sbb ak pnting dri sndri la ak jdi begini kan. ni yg ak dpt. bknnya mau pnting dri sndri tpi bnda yg ptut plak kan. kdg2 ak tpikir jgk lau ak pnt btul pun at least ak ada masa lagi tuk org yg ak syg sbb ak ndk mau org yg ak syg tu rsa lain2 taw rsa apa2 jak la yg krg sng. sakit bha tu. tu pun kalau d rasa. tpi kan knpa apa yg ak bwt tuk org ak ndk bole d ksi bgtu? 
mungkin sbb ak melebih2 ka? atau apa ka? ntahlaa. mcm2 sdaa yg dkenak dpikirin bha. 
tmbirang jak kali kan lau org tgok ak ok pdahal tuhan jak tau. berat la wey mau tnggung sndri. ndk mampu kasian. saya mnusia biasa yg tawnya buat salah yg kdg2 kita berabis tuk org tpi hasilnya. 

bnjir lappy suda. haha! so , puas rsa type apa yg d rsa. bikin blog ne mcm org suda kali. skrg lepas ne apa yg jdi ak berserah jak sama-NYA. yg pnting dkuatkan smngat. mungkin ini cubaan dlm hubungan kan. harus dhadapi dengan senyuman dewa 19 bilang :) 
apa2 pun , minta maaf terpaksa taip smua ne. assalamualaikum :)