Monday, 26 December 2011

cepatnyaa masa berlalu ... aku rindu !!! :(

assalamualaikum 
selamat petang semuanya .. 

hurm , act aku sket aty ma masa ne ba . huhu . eyala bru jak kmaren aku hepy2 ma bf aku suda dea plng tdy .. huhu .. pdhal kemaren bru jak cean kmi luangkan masa sma2 .. huhu ..
napa ar bgtu ?? lau kta ngn oang tersyg mesti masa tu cepatnya berlalu mak aii .. huhu ..
ndak adil kan masa .. 
makanya aku benci .. huhu .. 

hepynya kami kmaren sma2 .. jdy memori tuk ak ma dea ..
lau pun dea saket2 tu tetap juak jln n luangkan masa ngan aku sebelum dea balek p kucing ..
pdahal kan mcm bru jak dea balek bcuti ba . aik ? hbis suda cutinya . punyala kejap kan .. betul2 nda d rasa ba cutinya cean .. 

hurm , samalaa mcm ceta kmi kmren .. mcm cepat jak masa tu .. 
huhu .. suda laa kmi jrng jumpa kasikna .. 
tu laa risikonya cinta jarak jauh ne .. 
apa2 pun ak terima dn bsyukur dapat kenal n memiliki c RIZUAN ..
pa yg penting dlm masa yg singkat ma dea aku gumbira sangat .. 
makaseh sayang .. :)


having lunch together  at kfc .. :)


pulang pun together2 .. one way plak kan .. 
benci pisah2 ne .. 

hurm , perjumpaan kali ne nda byk aku take pic ma dea ba .. sedih nyaa by .. huhu ..
sudalaa lama lek bru jumpa kan .. 5 bulan akn dtg .. 
fulamakkk !! lama laggi tu siot ! huhu .
tp sbar jak ko farhanah .. tba juak masa nya tu .. :)
tenang yah .. 

hurm , skg aku ada tga suda things yg aku perlu jaga camana aku jaga dea ..
sebab ?
3 things ne smuanya dry dea .. so , ak kenak jaga bek2 jugak .. mau cap amnah bukan laa juak ..
pemberian dary insan tersyg mesti laa d jaga kan bek2 .. :)



3 benda dry dea selama ak ma dea 
:)


my bfdy gift from him ..
my little wan 
:)

aku ndakan pernah bearkan gelang ne putus ..


bajunyaa c gerobak ..
lau rindu dea ada bajunyaa jdy pengganti ..
:)

aku hargai apa yg dea bgi ma aku ..
bear la benda tu nda mahal kaa , nda mewah kaa 
jnji aku hargai n aku akn jaga bek2 tuk dea ..
jan rsau ok by .. :)

adeh !! tdy kan dea pulang sudaa p kucing .. 
besala lau pompuan pa lagi .. MENANGIS laa .. huhu ..
mang ba aku cengeng gylak ne lau bab2 mau bpisah ne ..
jauh tu joww kucing .. bkn nya bole pg senang2 mcm p kk ..
lau boleh nda paya d suruh .. 
:D

tp kan sedih la tdy kmi pisah .. kelam kabut hbis .. 
pa ndakanya lambt tul dea n genknya p cek in d apot ..
oang stu taw dua jam lbih awal kan lau mau terbang .. 
ne ndak .. jam 10  flight jam 9.30 bru mau cek in ..
keja gylak laa dea n genknya tdy ..
kin batcat juak ba .. huhu .. ak plak yg smpai awal mcm aku yg mau terbang ..
mang lau llki kan .. lidut bgerak .. huhu ..
:D
tu laa tdy sebelum jalan kejap jak ak dpt bckp ma dea ..
eyala kan sbuk mua cek in .. sudalaa kelam kabut hbis .. 
sbr jak laa ak ne .. 
huhuhu ..

sampai jak pintu pelepasan .. naaa !!! sanalaa nda bestnya ne ..
huhu .. bab2 mau msok kapal suda .. sedih weyyy !!! ak btul2 nda dpt tahan taw .. 
ak dpt salam dea jak .. sdgkn lau bole aku mau luangkan masa jap ma dea ..
tp apakn daya .. masa juak yg jdy penghalang kami ..
:( 
smpai jak d umah pun nda hnti2 nges weyy aku .. huhu ..
sedih gylak .. :(
nda ketentuan ba oang blang ..


i miss you so much .. 
benda2 naa jak laa jdy pengganti nya kesian .. 
:(

apa2 pun syukur laa .. dea selamat sampai juak d sana ..
ndapalaa .. aku ngan dea suda pilih bcinta gni kan ..
tiada penyesalan pun tuk ak ma dea ..
hadapi dengan senyuman jak ..
insyALLAH 5 bulan kemudian ak ma dea akn jumpa lagi ..
kalau jodoh nda kan ke mna kan ..



syg setia tunggu hby ..
remember that ..
always be wif you ..




ps :: i miss you by .. honestly , i can't stop crying ... :'(


Saturday, 24 December 2011

hepy nee mau jumpa c abang .. hehe

assalamualaikun
selamat malam smua
:)

pa cer ?? hehe .. ok kaa kalian ??
harap2 semua ok laa kan ..
:)

eh !! aku hepy ne weyy . hahaha .
trok nyaa ak kan hepy pun mau onar hbis baa . kilik ! 
tp ndapa laa ak cuma mau share jak ma kalian aku hepy . huhu .
tersera ma kamu laa lau mau dgr tau nda . huhu .
janji aku nda kacau kamu kan . kan3 ?? 

act , my luv otw suda p sini .... hehe .., tp tulaa lusa nyaa mau balek suda p kucing .
 aww !! tu yg nda best nyaa tu . pisah2 lek tuk wktu yg lama . huhu . 
:(

tapi ! tu belakang cer . yg penting dea mesti jumpa aku duluan ok ! 
hehe . insyallah lau xda halangan kami jumpa besok . luangkan masa bersama2 sebelum dea balek p kucing tuk semester duanya d poli kucing . huhu . 

skg ne dea tgh otw sudaa . 
moga2 dea selamat smpai laa .
ok la ! aku lau bole ne nda mau tdur ne tunggu dea jak . haha . 
hepy ne joww mau jumpa kekasih hati . hehe .

kamuorng doakan yaa kami jumpa . 
hehe .
makaseh korang !! 

p/s :: syg tunggu hby yaaaa .. luv u !! 
;)

Monday, 19 December 2011

cerita aku d kg aku ..

assalamualaikum 
selamat petang semua nyaa ..
:)

lamanyaa nda updet ne belog c miss gerobak kan ? hehe .
sory laaa ak agak ada kesbukan skg . uiseh ! maka ndada2 nee . huhuhu .

act , aku baru balek dry kg q ne , SIPITANG .. aku balek sebab ada kenduri arwah atok aku yg ke 100 ..
hurm , cerita sal  kg aku plak , aku bawa balek kawan aku 2 oang ne p kg aku . hehe . c SHIMA ma c PIPIT  ..
doang dua ne budak tawau . first2 , doang nda taw d mna tu kg aku . hehe . besalaa oang utara kan . besalaa tuu . makanyaa ak bawa doang ne .. then , doang pun kut juak , frst tu kan c SHIMA jak tu ikut sal dea pun ngam2 xda klas kan , last2 c PIPIT pun kut yah ! haha . nda snggup dea d kasi tggal sndri berapun terpaksa TUANG KELAS nyaa . knuk semangat mau p pantai yg ada d sipitang . hahaha . kenak2 lek d kasi pegal ma c SHIMA . so , iman c PIPIT ne pun nda tegarr trus p paking barang yah smpai lupa bawa bju kurung nyaa sedang kan kendur . hahaha . so , terpaksa dea pakai bju my mom sbb dea kecl btul n my mom jak yg stu saiz ma dea . hehe . lucu kan c PIPIT . 

then , mlm JUMAAT tu gak kami gerak p sipitang . dlm jam 9 gtu my dad ambek kami derek dry UITM yaa . then pas tu ambek adek aku dry kerja plak so pas tu bru kmi memulakan perjalanan kami p kg aku .
perjalanan kami mngambil masa 2 jam lebih laa juak .. kami snggah makn lek .. mlm lek kan .. mana bole laju oww . hehehe .

tepat jam 12.30 kami smpai deangan selamatnyaa d kg aku . first empresion c PIPIT mcm ne 
' far , banyaknya seliparr oang ' haha . tu tndanyaa byk oang laa d umah nenek aku . c SHIMA ne knuk malu2 . hahaha . aku pun gtaw doang ok jak tu xda pa2 yg mau d malukan . hehehe .

fulawekkk !! punya men tekejukk nya aku rmai oang suda bergelimpangan d ruang tamu tidur yah .. 
mna lek budak2 , mack2 , kzen2 aku smua .. ramai nyaa .. trus kami bertga kebngungan d mana mau landing ne . bilik pun smua penuh . huhu . smpai laa jumpa stu port ne kam menyelit jak laa spya dpt tmpat tuk tdur . huhuhu . ceankan .. dpt jak tmpat tu trus tidurr laaa juak .. lau pun lmbt ..

so , besoknyaa ary jumaat . belum lek acra kenduri nyaa . kami bnda taw apa mau buat kan . 
kerja2 pun oang2 tua yg bwt . nda mau d bntu lagi tu . best kan . hahaha . so , kami ne lepak2 jak laa d ruang tamu smbil on9 n stdy knuk c PIPIT ma c SHMA . hehe .. stdy baa doang . n aku on9 laa apa lagi . hehe ..
 mau stu ary juak laa kami bgtu .. nda taw apa mau buat ..
then , dlm jam2 2 gtu aku bawa doang ne n ma kzen2 aku yg len p pekan nek keta . c SHIMA yg drivng . pndai drive baa dea . hehe .. pa lagi kebas laa keta bapa aku ne p pekan kg aku . hahaha .

pengalaman joww c SHEMA jdy drebar nee . hahaha . pengalaman palng lucu , best , n memalukan bagi dea pun kal arr . hahahaa . neves baa kali dea kan . hahaa . pengalaman tu aku nda leh ceta laa kan . bear aku ma doang n kzen2 aku yg ikut jak laa yg taw . hahaha . tp aku salut laa ko pok tabah bawa keta . hahahahaha . 
:D
smpai d pekan knuk plan mau p beli relod jak . teeettttt !! sampai jak sana naaa derek trus pg ESPLANADE SIPTANG yaaaa . besalaaa mnghadap pantai plak tuu . best suasana nyaa . pa lag lau yg kapel2 nee . perghhh ! semmat dok !! romantk laaa . ada jetti nyaa .. bole memancing2 lek .. 
puas laa kami ambek gmbr sana .. suda mang kami ne raja brgambr jan c lama tu brg kan oang blng . hehehe 
suma pic tu ada d album aku ESPLANADE SIPITANG lau kamu all readers mau tgok yaa .. 
lau nda mau nda payaa . nda d paksaa juak baa . hahaha . 
pa yg bole aku cakap best laa .. enjoy juak ma doang ne smua . gla2 kan .. 

hurm , ary tym mau balek tu laa nda siok baa . ary ahad kami smua berbalekan . kzen2 aku , pacek2 aku smuanyaa pulang sudaa . sedih laa . rmai2 trrus tba2 sunyi .. baru tu kami yg pling last pulang .. huhu .. 
ntah bla lek dpt bkumpul smua bgtu .. bukan selalu dpt bgtu sbb smuany kdg2 sbuk dgn kerja smpai nda dpt balek bcuti mcm tuu .. huhu .. 
apa2 pun best laa ma fmly aku selama 4 ary ne sampaikan doang fmly aku rapat ma kawan yg aku bawa ne c SHIMA ma c PIPIT ne .. bsyukur laa juak aku doang dpt trma kawan2 aku n kawan2 aku pun dpt trma fmly aku yg ramai gilak tu . hehe . 

hurm , smpai sni jak laa .penat suda aku menaip dgn keadaan aku yg sakit2 ne . huhu .aku mau jauk share ma kamu readers2 . hehe . btw , doakan aku yaa cepat sembuh . ak nda taw laa npa tba2 aku sket . msok angin kali kan blang cinta ku ne . hehe . 
moga kmu smua enjoy baca cerita aku yg hambur ne kali . 
:D

makaseh daun keladi len kali baca lagi ..
:)

Sunday, 11 December 2011

tabahnyaa dirimu , aku mau juak baaa !! :D

mat malam semuanya
moga kmu semua ne mlm hepy2 yah .

btw , ne mlm ak tdo bilik kwn q c SHIMA . romate nyaa nda balek .
ntah myb nda balek2 sua kali romate nya tu yah . hehe . 
so , ak laa yg ksi teman dea . selalunya kami betiga tu .
ak , shima ma c pipit . tp c macik tu blum balek lek . 
myb dea pn nda balek2 kali suda . 
hahaha . sory pit . 

hurm , cer ak ? 
hahahaha . da prob cket siot ! tp naseb laa ada c shima ne yg bagi ak semangt . 
ma dea ak luah smua ne mlm . hehe .
aku tabek laa ma dea ne . even bjauhan ma bfnya yg tersayang c eicu dea tetap tabah ow .
sudalaa negara sempadan baa blang . tp c shima ne tap juak setia menanti baa kdtngan cintanya 
nty tym dea sem empat ( SENG EMPAK ) :)

huhu . yg aku ne plak . adeh . hahahah . lucu laaa tp sedih juak yah . 
sama c shima aku curhat smua ne . hihihi . malu juak aku ma dea ne . pdhal dea yg lagi oang blang 
bole gylak tpi tap tabah . 
napa aku nda boleh jdy cam kau arr shima ? aku ne lemah kali kan . nda mcm kau tabah ne . 
huhuhu . aku mau sngt jdy mcm kau baaa . tabah ne lau apa2 pun keadaan ne . jeles aku taw . 
suda laa touching2 oww ma dea ne gara cinta . aduyai ! pa mau jady oww ma aku ne . huhuhu .

apa2 pun tengs shima ! sbb ko suda dgr smua pa yg aku rasa skg ne . 
aku malu ma kau pok nda tabah mcm kau , hihihi . 
ajar aku ek ! 

ok laa ! nty kau kembang2 plak ak tabek2 mu cne pok . hehe . 
chaww dulu ! maka kau sbelah aku jak ne . hahaha . 
:)

hopefully aku dapat laaa buat kan ??!!

assalamualaikum 
hurm , mat petang yah semua . 
btw , kamu ok ka smua ? hopefully ok laaa . 
kamu hepy aku pun ikut hepy baa . 
:)


hurm , act ak mau berusaha baa ne supaya sifat CEM**** aku ne nda kuat . huhu . 
bukan pa , smua oang pun nda mau kan pisang berbuah dua kali kan . So , ak pun nda mau laa gitu juak . 
saket baa tu ! suda perna rasa oww ! huhuhu . 

hasil dari usaha aku tuk ubah sifat aku ne ak dapat ne tips . ak search2 jak ne kai google . 
susah laa lau mau aduh teruss gara2 cemburu ne . tp pa oang bilang cemburu tu tandanya sayang kan . 
kita kan manusia biasa so nda mgkin laa kan lau nda cemburu . huhuhu . 

jom kita baca then aku harap aku dpat praktikkan laa . tp bukan semudh yang d sangkakan kan ?
berubah tu nda semestinya secepat mgkin tp pelan2 aa oang blang . huhu .

JOM ! 

Mengenalpasti- Anda harus mengenalpasti apakah punca yang membuatkan anda cemburu. Kemudian luangkan sedikit masa untuk menilai hubungan sebelumnya. Tanyakan kepada diri sendiri apa yang salah dan apa yang benar. Barulah anda memikirkan sama ada anda perlu cemburu atau tidak. Perasaan cemburu amat penting dalam perhubungan tetapi sekiranya ia tidak di kawal dengan baik, ia akan menyebabkan sesuatu hubungan itu akan terputus. Sebelum menunjukkan perasaan cemburu anda terhadap seseorang, anda perlu tahu adakah perasaan cemburu itu akan mengeratkan lagi sesuatu hubungan ataupun sebaliknya. Jangan disebabkan kesalahan lampau yang telah dilakukan pasangan mempengaruhi perasaan cemburu anda.

Cuba memahami situasi- Anda tidak boleh melihat sesuatu situasi itu dari pandangan pihak anda sahaja. Lihatlah situasi itu dari sudut pandangan luar.  Cuba untuk menempatkan diri anda pada kedudukan pasangan anda dan memahami bagaimana dia melihat situasi itu. Ataupun anda boleh  tanyakan pada pihak neutral mengenai pandangan mereka. Dan ini akan mengelakkan anda daripada berada dalam situasi yang sukar serta dapat membantu untuk membuat keputusan yang sewajarnya.

Fokus- Anda sepatutnya lebih fokus untuk memikirkan mengenai realiti sesuatu situasi itu berbanding daripada memikirkan pelbagai andaian yang bermain-main di fikiran anda. Ketika cemburu menguasai fikiran, kebiasaannya pelbagai imaginasi negatif akan terlintas di fikiran seseorang. Anda dinasihatkan untuk bertenang dan melihat sesuatu situasi itu berdasarkan fakta dan bukannya perasaan. Adakah sesuatu situasi itu benar-benar berlaku atau hanya imaginasi anda sahaja??  Hanya fokus dapat membantu anda daripada terus membuat pelbagai andaian.

Perbincangan- Perbincangan adalah cara terbaik untuk mengawal perasaan cemburu. Pasangan dinasihat untuk menetapkan had komunikasi antara satu sama lain. Ini akan dapat membantu pasangan anda untuk mengetahui batas-batas pergaulan dengan pihak lain dan dapat mengelakkan anda daripada berperasaan cemburu. Dengan cara itu, ketika salah seorang daripada anda melanggar peraturan, ada alasan untuk anda berasa cemburu. Hujah anda boleh berdasarkan realiti dan bukannya imaginasi.

Berfikiran positif- Sekiranya seseorang itu sentiasa berfikiran positif, masalah perasaan cemburu itu dapat di atasi. Tetapi pasangan haruslah untuk tidak mempergunakan kepercayaan yang anda telah berikan. Sekiranya sekali kepercayaan itu telah disalahguna, kemungkinan perasaan cemburu itu akan menjadi semakin tebal di dalam diri seseorang. Lebih teruk lagi jika sedikit kepercayaan pun tidak diletakkan terhadap pasangan. Gunakanlah kepercayaan yang diberikan dengan sebaik mungkin dan ini secara tidak langsung akan dapat mengawal perasaan cemburu anda.

so ?? hopefully aku dapat laa bwt ne kan . kamu juak bole praktikkan tips ne . 
sama2 laa kta supaya tdak mudah cemburu . 
apa2 pun moga pa yg aku kongsikan ne dapat bantu diri aku n smua oang yg kuat cemburu trutama pompuan . hehehe . besala tu kan . 
sapa nda sayang pakwe taw makwe kan . 
ok laaa ! 
selamat mencuba ya ! 
:) 
apa2 pun hadapi dengan senyuman sedja . 
tiada yang mustahil ok ! 




Saturday, 10 December 2011

sory aku nda bole terima kau !

haishh ! bosan plak ak sekarang ne . 
sudalaa aku mau memanas jak skg ne .
trep aku jak tu lau kamu tgok post2 hepy knuk padahal ak bosan ma makan aty pun ada ne .

gne baaa ! act kan , ak perasan stu oang ne dea mau bkwn ma aku . ak nda leh la mntion smada dea ne pompuan tau llki . tp yg pnting dea tu bkaitan maa oang d sekitar2 aku . huhu . 
hurm . ntah laa napa ak try mau terima dea as my fren tp nda bole baa .
myb laa firasat aku ne mngatakan yg dea ne ada niat buruk ma aku . aku nda tau laa btul tau tdak tp pa oang cap tu SEDIAKAN PAYUNG SEBELUM HUJAN kan . sebelum tekena bgus jga2 . 

kita kan bole taw baa lau oang tu btul2 iklas mau kawan ma kita kan . lpas tu lau btul dea tu mau kawan ma kita msti dea jaga perasaan kita spya nda sket kan . perggghhh ! saket baa tu lau 
KAWAN MAKAN KAWAN . SIAL laaa lau gtu kn . 
p jahanam laa lau kwan bgtu . huhu . 

heyyy !! sory laa lau bhasa ak ne ary masa updte2 blog ne kasar ma biadap tp tu laa yg aku rsa . 
aku bosan + panas + kacau bilau skg ne . 
ok laaa nty tmbh byk plak ak memaki . 
apa2 pun tuk oang tu lau dea terasa 

\AKU MINTA MAAF SBB AKU NDA DAPAT TERIMA KAU JDY KAWAN EVEN AK SUDA 
TRY .
aku nda mau pisang tu berbuah dua kali yah ! SAKET baaa . smpai skg blum hilang ok ! 

ok laaa . aku minta maaf ma kamu ok yg baca blog aku ne . sory . 
besala lau oang tgh jiwa kacau kan . pa pun bole d ckp . 
sory ..

perlu kaa kau begitu ? S**L !


AKU BENCI KAU BHA .. 

p jahanam laa . aku benci tul ma kau baa . kau baa juak yg bikin taek ma aku ..
aku nda pena kacaw kau suda . ak bearkan jak kau kan . yg kau mau begitu kenapa ?
ndaa bole ka kau tgok oang epy cket ? bear cket baa nda payah banyak .
memang kau ne durjana punya manusia baa .. 

supaya apa laa kau kasi buruk2 aku dpan oang ? pa kau dapat ?
kau pkir aku suka laa kau bgtu ? Kau pkir aku mau balek laa ma kau ?

SAMPAI KIAMAT PUN TIDAK AKAN PERNAH !
SIAL LA DIRIMU CITU . 

kau tau kaa kau suda buat aku hari ne panas baa dgr cerita pa yg kau suda bwt ma aku . 

MENYESAL AKU PERNA SYG N KENAL ORANG MCM KAU  !!


Friday, 9 December 2011

- ' BEKAS STALKER AKU ' ada peningkatan -

assalamualaikum 
selamat petang 
hehehe 
:)

saja jak aku ne . jap jak . bosan kan menunggu kena ambil .
cer ak pa yah ?
pa2 jak laa farhanah . doang baca jugak tu . hihihi 


anu baa . ' stalker aku ' suda ada pengganti . hahaha . 
bukan aku kecewa tapi aku besyukur lek dea da oang baru tuk d stalker nya . 
nda juak merimaskan aku kan . myb mangsa seterusnya tu yg skg lagi rimas .
kesian ba . sepa suh etu stalker telebih2 . smua dea mau nyibuk . smpai men merajuk2 segala .
adui ! matik laa ! 


memalukan ba ne . mcm kitak ne budak2 yg semua mau dbgtw nya .
atukui !! tpi kan yg bgusnya rajin la juak ' stalker ' tu ba mengupdTe sana sini . 
apa yg aku ada dea pun mesti ada . woowww !! hebatkan dea ! smpai mau pecah rekod ow . 
hahahahaha . dea pkir aku jeles la knuk . 
NDALA KALI !! MATIK LA PAYAU !! 
hahahhaha . 

apa2 pun moga dea enjoy la ar ma mangsa terbarunya . hahahaha . 
makaseh karna sempa berkhidmat tuk beta ! 
chaww dulu . nty smbung legi . 
see yah !!! 
:)

Sunday, 27 November 2011

- hati berbicara -

assalamualaikum n selamat malam semua 
pa kabar ow kamu ?? ok juak baa kan .
sory la aku bru mau update cer ak .
anu kan ak suda msok stdy balek tu laa jrng suda on9 .
hopefully semua bekbek sedja kan . :)
 
 
hurm , aku sangat penat . penat yg teramat . tp penat aku sebab ak bahagia tuk beberapa ary ne . 
eyala buah hati ak ada sama ak tuk beberapa ary . sekian lamanya tuk 5 bulan ak nda jmpa dea . 
tu laa risikonya lau cinta jarak jauh ne . tp kami suda pilih tuk etu bwt pa mau mengeluh kan .
yg penting kami tau yg terbek tuk kami . kan by ? :)
 
selama beberapa ary ne ak ngan dea . byk prubahan dea tau . 
dea makin meninggi n makin gundut baa .  
 
makin semboy pun ada baa . jtuh cnta balik ow . :)
 
haha . first day ak mau jmpa dea . sangat pelik laa bagi ak . 
sebab ? ak nda tau napa ak gelabah semacam . pdahal bukan frst tym aku jumpa dea kn . 
tp nda tau la perasaan tu tba2 dtg plak . layan jak laa . cver2 lek . hihi .

lpas jak jmpa kmi p tgok wyg sama2 . makan sama2 . besala lau kapel kan . 
tp kan bodok laa wyg yg kami tgok tu . eshh !! xda2 laa wygnya tu baa . bongok ! 
ak nasihatkan laa sapa yg ada niat mau p tgok MISTERI JALAN LAMA nda payah laa . 
batalkan !! bodok baa wygnya . mcm ceta dongeng jak . ingtkan wyg hantu tu la ak biya2 mau tgok .
maka wyg bodok . hahaha . 
huhu . then mlm gtu jam 8 ak balik . dea pun balik p tmpt oang kwen . 
 
 


ne pic yg d antara sempat ak snap . huhu . tym ne d kfc . makan tym .
 
then , semalam pun kami date jugak sebelum tdy pagi dea balik p tawau . huhu . 
luangkan masa sama2 . ceta sama2 . tgok bintang sama2 . mnghadap laut sama2 . tenang pikiran sama2 . 
makan bakso sama2 . makan sayap ma buntut sama2 .
 banyak pesanannya tuk ak .
ak nda suka suda tym ne . mata ak bkaca2 suda . tp ak nda kc pecah kacanya dpn dea .
ak nda mau sbb dea nda suruh ak nanges . 
tp seyes ak tersentuh ngan gayaknya yg sangat penyayang semalam .
 


                                                 btul la pa ckp kwn2 nya wan seoang yg penyayang . 
dan ak rsa dri aku brtuah dpt dea . :)
 
tdy pagi dea suda balik p tawau n skg alhamdulillah dea selamat smpai d tawau .
cean baa dea 5 bulan bru balik umahnya . bru dpt cuti . huhu . 
 
 
eh ! napa ada pic budak nanges ne yah ? huhu . lau mau tau etu menunjukkan ak yg sikit2 nanges .
ak cengeng baa . sikit2 mau nanges . sampai c wan sndri ckp ak mcm budak2 . huhu . its ok dear ! i dont mind . wat is importnt things i just be myself . 
so , skg ne tgh nanges laa jawabnya . esh ! stop it farhanah . he's yours . 
 
ya allah , aku harap smoga ak n dea dijodohkan tuk sama2 dan hubugan kami bek2 sedja .
ak nda minta apa2 .
yg penting dea sntiasa sehat n sentiasa sayang sma aku .
aku terlalu sayangkan dea Tuhan . 
terlalu dan terlalu .
amin . 




 

 


 




 
 
 

 
 
  
 
 


Friday, 18 November 2011

- mamy saiyaa sedih -


hurm , i wanna cry bha skg 
ntah napa .
sebak tul ak rasa skg ne 
huhuhu

ya allah kuatkan la aty aku
tlong la beri ak kekuatan jan mau menangis jak keja aku 
aku lemah bha 
sikit2 mau nanges 


pa juak jdy ma diri aku ne ?
cakap syak mau beruba tapi nda pun pandai berubah 
bodoh ko ne FARHANAH ! 
jan smapi nty dea muak ma perangai mu andie  !
ko juak yg sengsara kan 
:'(

aku nda tau la napa kuat tul perasaan tu ma aku 
ak nda boleh ba jady cam pompuan len yg tabah 
aku betul2 cam budak2 
sikit2 nanges 
sikit2 nanges 
aku pun bosan bha juak bpikir 
pa lagi oang tu 
knpom na la bha kan cukup keboringan ma aku 
gara2 ini itu jak smua mau d kasi jadi besar 

aduh ! 
aku nda mau bha bgni 
tuhan tolong la aku 
:'(

Wednesday, 16 November 2011

- suddenly dear -

hye all
huhu

anu ba , tgok tajuk q tu .
huhu 
suddenly ! 
means tibatiba kan 
hehehe 

hurm , tibatiba ne aku rndu ma c wan 
yg teramat ne 
aku pun nda tau napa .
huhuhu 

by , i miss you so much bha 
:(
huhuhu
tp dea skg tgh exam ne 
etu la ak nda bole kcw dea 
msti dea tgh stdy skg 
huhuhu 
tp besok last paper na sudaa
:)
jdy pas etu bole kalik kan kmi bgyut terus 
hahaha 
;D 
lama suda bha nda gyut lama2 ne 
huhuhu

tp kan 
tggal  8 ary bha lagi dea balek 
hehehe 
aku ne ary2 menghitung ary bha 
huhuhu 
eyala kan sepa nda mau jumpa ma bf kan 
suda laa jarang jumpa 
bjauhan plak 
huhu 
etu la risiko na lau CJJ ne
( cinta jarak jauh ) 
:)
tapi 
bkn penghalang la bha tu semua 
make dunno jak 
:)

pa yg penting 
24/11/2011 
semakin dekat tau 
hehehe 
:)
harapharap semua na bjalan dgn lancar 
xda pa2 yg mghalang yah 
amin 
:) 
saiyaa tidak sabar mau bersama kekasih aty saiya bha 
mcm ini 



apaapa pun dear 
I MISS YOU SO MUCH !! 
huhuhu 
i luv eu MR . GEROBAK !! 
:)


Tuesday, 15 November 2011

- IM QUIT -

hye semua 
:)
mat petang yah .

jom cercer ma belog aku ne kejap !
:D

HEY , IM QUIT ALREDY GUYS FROM WORK .
SEBAB ?
AKU NAK MASUK STDY BALEK SUDA LA 
HUHU 
SABTU NE AKU MASUK SUDA .

SO 
AKU QUIT NE ARY 
THEN AKU NAK PREPARE TUK MASUK SEM LAGI LA 
ETU LA AKU QUIT NE ARY 
HEHEHE 

SEDIH LA JUAK KAN 
ADA LA JUAK STU BULAN LEBIH AKU KEJA 
D SINI NA 
PETRONAS TEBOBON 
TEMPAT BAPA AKU JUAK 
HOHOHO

HURM , 
BYK LA JUAK PENGALAMAN MA KENANGAN AKU SELAMA KEJA SINI DLM WAKTU YG SINGKAT 
:)
MCM2 KARENAH AKU JUMPA 
MCM2 GAYAK AKU JUMPA 
MCM2 JENIS OANG AKU JUMPA 
MAU D KATAKAN BYK LA JUAK YG AKU BELAJAR SINI 
YG PENTING AKU BELAJAR TENTANG KEHIDUPAN SELAMA AKU KEJA 
HUHUHU 

KERJA BUKNA NYA SUATU PEKARA YG MUDAH TAU 
PENAT ETU MEMANG SATU KEWAJIPAN LAU SUDA BEKERJA 
TAPI SEMUA ETU MEMBERI KITA PENGALAMAN TAU 
MENGKASI KUAT JATI DIRI JUAK 
KADANGKADANG ETU AKU RASA MALAS MAU P KEJA 
PENAT KAN 
EYA LA LAU OANG ADA YG PIKIR DARYPADA KEJA PENATPENAT BGUS TIDOTIDO SYAK D UMAH 
TYM CUTI SEM NE KAN 
TAPI 
AKU NDA BOLE LA SUDA LAU NDA KEJA 
PENAT JUAK ETU LAU D UMAH TERUS 
SUDALA MGKASI GUNDUT BADAN SYAK KAN 
HEHEHE 
LAGI PUN LAU KEJA DA JUAK INCOME KAN 
:)
TYM TERIMA INCOME ETU PCAYA LA 
HILANG SEMUA RASA PENAT KITA ETU 
HEHEHEHE 
EYA LA KAN HASIL TITIK PELUH KITA SENDIRI BA ETU 
NDA KAN SEMUANYA KITA MAU MINTA MA PARENTS KAN 
TRY TO INDEPENDENT LA 
:)
uiseh ! pandai na knuk ak bcakap 
hahahaha 
tapi betul la lau di pikirpkir kan 
;D

TINGGAL KENANGAN LA JUAK TYM AKU BEKEJA NE 
HUHUHU 











so 
ne tggal kenangan ok 
uiseh 
macm mau p mna syak aku ba 
hahahaha 

hurm 
bye kak erni , mira , juli , emma , azman , zed 
kamu la genk paling best tym keja 
ada syak bikin ketawa 
hahahaa 
:) 
gonna mish eu guys 
:(

ok la bye ! 
:) 
touching nty !
hahahahaha 
;D



Monday, 14 November 2011

- tulis sedja -

hye kamooo 
:)
ne first aku buka belog aku ne ary 
hohoho

ne ary  aku nda suka la 
sebab ?
aku nda tau cmna aku bole 
dapat penyakit yg aki nda sukak
iaitu 

SELESMA 
huhuhu 

mau d cap lmbt mandi mlm nda juak 
haishhhh 
paling aku nda suka la ne 
naa 
pa nda nya 
sana la juak bgabung ma resdung aku 
perghhhh !! 
jempol la jawabnya 
huhuhu 
betulbetul aku nda selesa d bwtnya 
huhu 
:(
hdung aku ne macm badut suda 
hahaha 
merah pas etu mata aku mcm nda mau d buka sua yah 
cean ba oang mata sepet ne 
maka bugis 
hahahahaha 
naa ttba ! 
;D

huhuhu 
aku keja pun nda da mood ba 
mesti doang ingt aku menangis 
padahal 
hahaha 
selesma jak pun 
mgkn garagara aku menangis ma selesma sama jak kali ar 
;D

SOTTTTTT !! 
wey kamo !! 
knpom besok aku best !!
hahahaha 
sebab ? 
aku quit suda besok !! 
yeaaahhhhhh 
:D

tp sedi la juak na kan .
kenagn juak ne keja .
huhuhu 
nda lagi dpt bgilak ma kawankawan keja aku cni 
mengumpat sana sini 
hehehe 
:D

tp pa bole bwt kan ak mau masok uitm sua 
sem pun buka sua 
huhuhu
 so 
quit la kan 

nty cuty sem 
keja lagi 
tp 
nda tau ow d mana
hahahaha 
keja mau jaga laki kali 
hahahahaahahahaha 
:P

hurm . 
pa2 pun ne ary nda terkira sua aku bersin 
bersin terus syak keja aku ne ary ba 
bru aku bersin bukan alangalang ow 
hahahaha 
kalah lelaki bersin 
lau mama mertua tgok knpom rejected 
hahahaahahaha 
:D

sapu tgn aku ne cean 
basahbasah sua ne 
huhuhu 
sory erk ko bguna betul ma aku ne ary 
:
makaseh ! 
muah ! 
:D

kamo doakan ak cepat sembuh ok ! 
lebiu all 
:)


sayonara :)

Sunday, 13 November 2011

- GUD LUCK BOTH OF YOU GUYS -

hye semua 
:)
malam suda kan 

hahaha 
tajuk q tu ba 
hehehe

khas tuk oang yang dikasihi n d sayangi 
:)

ok .

andi mohd nurfirhan bin alimudin 


ne adek aku 
kaki bola gilak dea ne 
hehe 
like father like son 
uiseh 
betul ka etu ?
hahaha 
hantam saja laa 
hihihi

anu ba , 
dea spm besok 
dea kelas pdagangan ne 
hohoho

apaapa pun dek
kaka harap ko bwt yg terbek tuk spm mu ne 
kaka tau ko bole bwt 
jan jdy cam kaka mu ne 
caleddak ! 
:)

ingt sbelum mula exam etu baca doa 
ingt parents kita , ingat masa depan mu dek .
kita bukan oang senang ok . 
ko mesti buktikan ko bole 
:)

chayok lampek ! 
;D
sayang ko adek ku .
:)


naa 
mesti kamu semua tau sua sapa oang seterusnya kan 
hahahaha 
;D

c anu jak ba 
c cinta aku 
hahaha 


MUHD RIZUAN BIN RUSLI 

;D
hahaha 

anu , dea pun stat sua final exam besok 
hohoho

tapi doang 4 subjek jak yah 
punya la sikik 
tapi bukan alangalang punya subjek ow 
huhuhu 

killer ba etu lau ada fizik2 segala bagi aku 
kenakenak lek dea punya kos ne 
dip . mechanical engineering 
hahaha 
jumpa segala2 nya 
;D 

so 
tuk hby aku ne pun 

gud luck dear 
i know eu can do da best 4 da final exam 
:)

sama juak jan lupa baca doa sebelum menjawab ok 
ingt parents n ingt tuk apa n sapa hby stdy ne 
( ingt2 syg la juak sikik2 yah )
hahahahahaha 
;D
luv eu hby ! 
pas etu kita jumpa 
hehehe
:)


so
semoga kamu berdua dpt menjawab dengan tenang yah 
saiya turut mendoakn kejayaan kalian berdua 

saiya sayang kalian berdua 
moga berjaya berperang ok 
:) 

DO DA BEST N GUD LUCK ! 
:))







- KILIK SUDA -

hahahaha 
dtg sua kilik aku ne 

kenapa ??

sebab aku tukartukar lagu belog jak ne suda 
hahahaha 

kan suda aku bilang aku cepat bosan 
hahahaha 

sabar jak la kamo lau kejapkejap gdr lagu aku lainlain 
:) 

harap maklum guys 
:D

- BRUNO MARS -

aha ahaha 
:D
ne ary sedja tiga kali sua aku tikar lagu belog aku 
hahaha 
aku ne cepat bosan ba ngn stu lagu etu 
naa !! 
makanya aku viewview lagu yg kenak d aty aku 

finally !!!! 

i had chosed BRUNO MARS 
COUNT ON ME 
:)
lagu ne sempoi la 
aku sukasuka dengar sekali 
hihihi
makanya terus d kasi jadi lagu 

 aku la dlm belog tersintak
hahaha

layanan habis d soresore
:D




If you ever find yourself stuck in the middle of the sea
  I’ll sail the world to find you
If you ever find yourself lost in the dark and you can’t see
I’ll be the light to guide you

Find out what we’re made of
When we are called to help our friends in need

[Chorus]
You can count on me like 1, 2, 3
I’ll be there
And I know when I need it
I can count on you like 4, 3, 2
And you’ll be there
’cause that’s what friends are supposed to do oh yeah
ooooooh, oooohhh yeah yeah

[Verse 2]
If you’re tossin’ and you’re turnin
and you just can’t fall asleep
I’ll sing a song beside you
And if you ever forget how much you really mean to me
Every day I will remind you

Find out what we’re made of
When we are called to help our friends in need

[Chorus]
You can count on me like 1, 2, 3
I’ll be there
And I know when I need it
I can count on you like 4, 3, 2
And you’ll be there
’cause that’s what friends are supposed to do oh yeah
ooooooh, oooohhh yeah yeah

You’ll always have my shoulder when you cry
I’ll never let go
Never say goodbye

[Chorus]
You know you can count on me like 1, 2, 3
I’ll be there
And I know when I need it
I can count on you like 4, 3, 2
And you’ll be there
’cause that’s what friends are supposed to do oh yeah
ooooooh, oooohhh

You can count on me ’cause I can count on you
syiokkan sambil gelenggeleng kepala
:D

babai !! 
:)



- tersenyum sendiri -

good morning people 
have a nice day yah you all 
:)

tersenyum sendiri ??
pa mksudnya etu yah farhanah ??
hahaha 

nda ba kamo , perasaan aku kemaren  byk ba 
hehehe 
da hepy , da kelucuan , da sedih , da kesaketan 
naaaa 
semua ada kan ??
:)

kemaren aku hepy sbb hepy la . 
hahaha 
eyala aku p ketja mcm besa 
bwt keja cam besa 
tapi aku nda lama lekl mau brhenti 
etu y hepynya 
maken hary maken dekat hary aku mau berhnti 
:D

kemaren juak ak kelucuan sgt 
hahahahahahahaha 
sebab ?
dgn keletah kawankawan kerja q smua sama kzen aku yg gilak semuanya 
kakeka , kak erni , mira , ema , n juli juak .
including my FaTHER also .
kami sni ntah la 
smuanya yg kaki menguluk oang , kaki mengumpat oang depandepan lek etu .
kaki ketawa , kaki otakotak kuning , biru , hijau n segalanya la 
terok kan ??!!
hahahahaahaha 
pokoknya kami open habis la 
nda da tapistapisnya 
hahahaha 
tp best !!
sangat lucu dn gumbira ! 
:D

kemaren juak ak sedih n saket 
karena ??
hurm , kamu lau yg suda bca updte q kmren sal ' AKU BODOH ' 
mgkin akn tau kesahnya 
huhuhu 
:(
tapi alhamdulillah semuannya suda ok smlm .
:)

semalam aku bahagia sangat ma cinta mati aku 
:)
ber pun aku nda ckup tdur bru p keja pai ne tpi aku nda kesah sebab aku bahagia lau pun saket semlm 
ngn insan tersayang 
:)
syg sayang sgt ma hby 
thanks for everything dear 
eu always make me feel better n hepy when im with eu 
i hope eu wil never forget about us mo matter what happen ok
eu had take away my soul n mate 
so 
eu must take care it ok 
promise me dear 
i know eu wil do it 
becoz eu luv me 
:)
i luv eu so much muhd rizuan rusli 
btw , thanx for last night !
i will never forget it 
:)

makanya pagipagi ne aku senyumsenyum p keja .
bangun jak senyum 
pa oang bilang senyum tak perlu kata apaapa
:))
tapi jan juak tlmpau nty d cap gila plak 
hahahaha 
;D

smile always ok !! 
:)




Saturday, 12 November 2011

- INSAN BERGELAR SAHABAT -

wahai amirah fatehana
besties aku 
:)
ttba ne aku mau ceta sal ko wey d blog aku 
hehehe 
jan ko marah yah 
pinjam ko kejap !!
:D

ok ! skg aku mau introduce besties aku 
c santik 
@
nur amirah fatehana binti jamran 
:)
( iklas ne aku puji )

hurm , aku kenal ngan dea ne tym aku fom 4 .
masa etu aku bru pindah p skul lama kami d smk inanam .
dea la oang ptama yg jdy kawan aku .
besala kan murid baru .
malu2 mcm taek 
hahaha 
kan mira ???
 :)

pas tu , kami kenal2 laa 
bekenalan la katakan .
hihi 
stat dry ary etu kami makin rapat 
apa2 pun kami bwt mesti samasama .
dea d mana d situ la aku .
belangkas ! :D

then , sampai fom 5 la kami stu kelas .
duduk pun sebelah . apa2 pun samasama . 
:)
besties la katakan .

then . aku ma dea ne xda yg sempurna .
dea da kelebihan dan juak kelemahan 
aku pun juak begitu .
dan selama aku bkawan ma dea ne 
aku belajar erti sahabat 
:)
yg betulbetul erti sahabat .



dea selalu masihat kan aku bila aku da masalah tau pun bila kebodoha aku mendatang 
:D
aku pun begitu juak . 
samasama la kami menasihati antra satu sama lain . 
:)

kamu mau tau ??
bfday kami pun mau dekat !! yeeeeaahhh ! :)
dalan bulan yg sama tarikh syak yg berbeza 
dea tanggal 16/8 n aku 27/8 
dekat kan ??? 
;D
tu laa kami ne mcm dtakdirkan ba bkwan .
hehehe .

kamu mau tau juak ??
kami selalu juak gaduhgaduh ne .
ingt lek aku tym masih skul etu .
hahaha 
nda btegur mau stu mggu ow .
aku pun lupa sua mira garagara apa ba 
tapi sandik laa 
bgaduh bgtu . 
tapi etu la oang blng kan nda selama nya suatu perhubungan etu indah selamanya 
uiseh ! hahaha . 


kami gila bersamasama . sedih bersamasama .
huhu 
etu la kami .

tapi skg ne kehidupan makin membezakan kami tuk mengejar citacita masing2 
huhu 

even kami stu uitm tp kami nda mcm dulu tym masih d sekolah .
lau dulu duduk etu sebelah ba bilang 
now 
everything is different 
:(
dea amek kos dpp n aku dbs 
cukup berbeza kos kami .
huhu 
tapi pa boleh buat tuk masa depan smuanya 
:)
yg penting kitaorang nda lost kontek .
:)

haaaaaa !! 
kami tinggal pun nda jauh ba 
sebelah blok jak !! 
best kan khidupan kami sebgai BESTFREN !! 
:)

bole di katakan smua nya kami share EXCEPT BOYFREN laa . 
hahaha 
gilak kaa mau shre boyfie 
mana aku mau !!! 
hahaha 

tp skg ne dea lebih pilih tuk sendirian
aku tau kenapa 
dan bear aku ma dea yg tau .
hehehe 
etu la kami !!! 

huuuuuu .. mau2 touching plak ba 
huhuhu 
:'(

mira , pa pun keputusan mu aku tetap sokong kau sayang .
sbb aku tau yg kau tau pa yg terbek tuk dirimu .
jan ko rsau pa2 pun 
I ALWAYS BE WITH EU DEAR .
DONT EU EVER FORGET THAT OK !! 
AKU SAYANG KAU FREN . 
AKU HARAP KAU NDAKAN PERNAH LUPAKAN AKU LAU APA PUN YG TERJADI . 
OK ! 
:)

INI LA KITA KAN . 
KITA NDA SEMPURNA TAPI KITA CUBA SEMPURNAKAN PERSAHABATAN KITA 
:)







aku harap kau ingat semua kenangan yg pernah tercipta antra kita yah 
aku sayang kau 
aku sentiasa doakan 
dn 
aku harap kau pun doakan aku yah 
apa2 pun gud luck yah 
menempuh hidup yg penuh dugaan yah !! 
i luv eu 
:)


sayang awak !!!!!!!!!!! 
:(