Monday, 26 December 2011

cepatnyaa masa berlalu ... aku rindu !!! :(

assalamualaikum 
selamat petang semuanya .. 

hurm , act aku sket aty ma masa ne ba . huhu . eyala bru jak kmaren aku hepy2 ma bf aku suda dea plng tdy .. huhu .. pdhal kemaren bru jak cean kmi luangkan masa sma2 .. huhu ..
napa ar bgtu ?? lau kta ngn oang tersyg mesti masa tu cepatnya berlalu mak aii .. huhu ..
ndak adil kan masa .. 
makanya aku benci .. huhu .. 

hepynya kami kmaren sma2 .. jdy memori tuk ak ma dea ..
lau pun dea saket2 tu tetap juak jln n luangkan masa ngan aku sebelum dea balek p kucing ..
pdahal kan mcm bru jak dea balek bcuti ba . aik ? hbis suda cutinya . punyala kejap kan .. betul2 nda d rasa ba cutinya cean .. 

hurm , samalaa mcm ceta kmi kmren .. mcm cepat jak masa tu .. 
huhu .. suda laa kmi jrng jumpa kasikna .. 
tu laa risikonya cinta jarak jauh ne .. 
apa2 pun ak terima dn bsyukur dapat kenal n memiliki c RIZUAN ..
pa yg penting dlm masa yg singkat ma dea aku gumbira sangat .. 
makaseh sayang .. :)


having lunch together  at kfc .. :)


pulang pun together2 .. one way plak kan .. 
benci pisah2 ne .. 

hurm , perjumpaan kali ne nda byk aku take pic ma dea ba .. sedih nyaa by .. huhu ..
sudalaa lama lek bru jumpa kan .. 5 bulan akn dtg .. 
fulamakkk !! lama laggi tu siot ! huhu .
tp sbar jak ko farhanah .. tba juak masa nya tu .. :)
tenang yah .. 

hurm , skg aku ada tga suda things yg aku perlu jaga camana aku jaga dea ..
sebab ?
3 things ne smuanya dry dea .. so , ak kenak jaga bek2 jugak .. mau cap amnah bukan laa juak ..
pemberian dary insan tersyg mesti laa d jaga kan bek2 .. :)



3 benda dry dea selama ak ma dea 
:)


my bfdy gift from him ..
my little wan 
:)

aku ndakan pernah bearkan gelang ne putus ..


bajunyaa c gerobak ..
lau rindu dea ada bajunyaa jdy pengganti ..
:)

aku hargai apa yg dea bgi ma aku ..
bear la benda tu nda mahal kaa , nda mewah kaa 
jnji aku hargai n aku akn jaga bek2 tuk dea ..
jan rsau ok by .. :)

adeh !! tdy kan dea pulang sudaa p kucing .. 
besala lau pompuan pa lagi .. MENANGIS laa .. huhu ..
mang ba aku cengeng gylak ne lau bab2 mau bpisah ne ..
jauh tu joww kucing .. bkn nya bole pg senang2 mcm p kk ..
lau boleh nda paya d suruh .. 
:D

tp kan sedih la tdy kmi pisah .. kelam kabut hbis .. 
pa ndakanya lambt tul dea n genknya p cek in d apot ..
oang stu taw dua jam lbih awal kan lau mau terbang .. 
ne ndak .. jam 10  flight jam 9.30 bru mau cek in ..
keja gylak laa dea n genknya tdy ..
kin batcat juak ba .. huhu .. ak plak yg smpai awal mcm aku yg mau terbang ..
mang lau llki kan .. lidut bgerak .. huhu ..
:D
tu laa tdy sebelum jalan kejap jak ak dpt bckp ma dea ..
eyala kan sbuk mua cek in .. sudalaa kelam kabut hbis .. 
sbr jak laa ak ne .. 
huhuhu ..

sampai jak pintu pelepasan .. naaa !!! sanalaa nda bestnya ne ..
huhu .. bab2 mau msok kapal suda .. sedih weyyy !!! ak btul2 nda dpt tahan taw .. 
ak dpt salam dea jak .. sdgkn lau bole aku mau luangkan masa jap ma dea ..
tp apakn daya .. masa juak yg jdy penghalang kami ..
:( 
smpai jak d umah pun nda hnti2 nges weyy aku .. huhu ..
sedih gylak .. :(
nda ketentuan ba oang blang ..


i miss you so much .. 
benda2 naa jak laa jdy pengganti nya kesian .. 
:(

apa2 pun syukur laa .. dea selamat sampai juak d sana ..
ndapalaa .. aku ngan dea suda pilih bcinta gni kan ..
tiada penyesalan pun tuk ak ma dea ..
hadapi dengan senyuman jak ..
insyALLAH 5 bulan kemudian ak ma dea akn jumpa lagi ..
kalau jodoh nda kan ke mna kan ..



syg setia tunggu hby ..
remember that ..
always be wif you ..




ps :: i miss you by .. honestly , i can't stop crying ... :'(


Saturday, 24 December 2011

hepy nee mau jumpa c abang .. hehe

assalamualaikun
selamat malam smua
:)

pa cer ?? hehe .. ok kaa kalian ??
harap2 semua ok laa kan ..
:)

eh !! aku hepy ne weyy . hahaha .
trok nyaa ak kan hepy pun mau onar hbis baa . kilik ! 
tp ndapa laa ak cuma mau share jak ma kalian aku hepy . huhu .
tersera ma kamu laa lau mau dgr tau nda . huhu .
janji aku nda kacau kamu kan . kan3 ?? 

act , my luv otw suda p sini .... hehe .., tp tulaa lusa nyaa mau balek suda p kucing .
 aww !! tu yg nda best nyaa tu . pisah2 lek tuk wktu yg lama . huhu . 
:(

tapi ! tu belakang cer . yg penting dea mesti jumpa aku duluan ok ! 
hehe . insyallah lau xda halangan kami jumpa besok . luangkan masa bersama2 sebelum dea balek p kucing tuk semester duanya d poli kucing . huhu . 

skg ne dea tgh otw sudaa . 
moga2 dea selamat smpai laa .
ok la ! aku lau bole ne nda mau tdur ne tunggu dea jak . haha . 
hepy ne joww mau jumpa kekasih hati . hehe .

kamuorng doakan yaa kami jumpa . 
hehe .
makaseh korang !! 

p/s :: syg tunggu hby yaaaa .. luv u !! 
;)

Monday, 19 December 2011

cerita aku d kg aku ..

assalamualaikum 
selamat petang semua nyaa ..
:)

lamanyaa nda updet ne belog c miss gerobak kan ? hehe .
sory laaa ak agak ada kesbukan skg . uiseh ! maka ndada2 nee . huhuhu .

act , aku baru balek dry kg q ne , SIPITANG .. aku balek sebab ada kenduri arwah atok aku yg ke 100 ..
hurm , cerita sal  kg aku plak , aku bawa balek kawan aku 2 oang ne p kg aku . hehe . c SHIMA ma c PIPIT  ..
doang dua ne budak tawau . first2 , doang nda taw d mna tu kg aku . hehe . besalaa oang utara kan . besalaa tuu . makanyaa ak bawa doang ne .. then , doang pun kut juak , frst tu kan c SHIMA jak tu ikut sal dea pun ngam2 xda klas kan , last2 c PIPIT pun kut yah ! haha . nda snggup dea d kasi tggal sndri berapun terpaksa TUANG KELAS nyaa . knuk semangat mau p pantai yg ada d sipitang . hahaha . kenak2 lek d kasi pegal ma c SHIMA . so , iman c PIPIT ne pun nda tegarr trus p paking barang yah smpai lupa bawa bju kurung nyaa sedang kan kendur . hahaha . so , terpaksa dea pakai bju my mom sbb dea kecl btul n my mom jak yg stu saiz ma dea . hehe . lucu kan c PIPIT . 

then , mlm JUMAAT tu gak kami gerak p sipitang . dlm jam 9 gtu my dad ambek kami derek dry UITM yaa . then pas tu ambek adek aku dry kerja plak so pas tu bru kmi memulakan perjalanan kami p kg aku .
perjalanan kami mngambil masa 2 jam lebih laa juak .. kami snggah makn lek .. mlm lek kan .. mana bole laju oww . hehehe .

tepat jam 12.30 kami smpai deangan selamatnyaa d kg aku . first empresion c PIPIT mcm ne 
' far , banyaknya seliparr oang ' haha . tu tndanyaa byk oang laa d umah nenek aku . c SHIMA ne knuk malu2 . hahaha . aku pun gtaw doang ok jak tu xda pa2 yg mau d malukan . hehehe .

fulawekkk !! punya men tekejukk nya aku rmai oang suda bergelimpangan d ruang tamu tidur yah .. 
mna lek budak2 , mack2 , kzen2 aku smua .. ramai nyaa .. trus kami bertga kebngungan d mana mau landing ne . bilik pun smua penuh . huhu . smpai laa jumpa stu port ne kam menyelit jak laa spya dpt tmpat tuk tdur . huhuhu . ceankan .. dpt jak tmpat tu trus tidurr laaa juak .. lau pun lmbt ..

so , besoknyaa ary jumaat . belum lek acra kenduri nyaa . kami bnda taw apa mau buat kan . 
kerja2 pun oang2 tua yg bwt . nda mau d bntu lagi tu . best kan . hahaha . so , kami ne lepak2 jak laa d ruang tamu smbil on9 n stdy knuk c PIPIT ma c SHMA . hehe .. stdy baa doang . n aku on9 laa apa lagi . hehe ..
 mau stu ary juak laa kami bgtu .. nda taw apa mau buat ..
then , dlm jam2 2 gtu aku bawa doang ne n ma kzen2 aku yg len p pekan nek keta . c SHIMA yg drivng . pndai drive baa dea . hehe .. pa lagi kebas laa keta bapa aku ne p pekan kg aku . hahaha .

pengalaman joww c SHEMA jdy drebar nee . hahaha . pengalaman palng lucu , best , n memalukan bagi dea pun kal arr . hahahaa . neves baa kali dea kan . hahaa . pengalaman tu aku nda leh ceta laa kan . bear aku ma doang n kzen2 aku yg ikut jak laa yg taw . hahaha . tp aku salut laa ko pok tabah bawa keta . hahahahaha . 
:D
smpai d pekan knuk plan mau p beli relod jak . teeettttt !! sampai jak sana naaa derek trus pg ESPLANADE SIPTANG yaaaa . besalaaa mnghadap pantai plak tuu . best suasana nyaa . pa lag lau yg kapel2 nee . perghhh ! semmat dok !! romantk laaa . ada jetti nyaa .. bole memancing2 lek .. 
puas laa kami ambek gmbr sana .. suda mang kami ne raja brgambr jan c lama tu brg kan oang blng . hehehe 
suma pic tu ada d album aku ESPLANADE SIPITANG lau kamu all readers mau tgok yaa .. 
lau nda mau nda payaa . nda d paksaa juak baa . hahaha . 
pa yg bole aku cakap best laa .. enjoy juak ma doang ne smua . gla2 kan .. 

hurm , ary tym mau balek tu laa nda siok baa . ary ahad kami smua berbalekan . kzen2 aku , pacek2 aku smuanyaa pulang sudaa . sedih laa . rmai2 trrus tba2 sunyi .. baru tu kami yg pling last pulang .. huhu .. 
ntah bla lek dpt bkumpul smua bgtu .. bukan selalu dpt bgtu sbb smuany kdg2 sbuk dgn kerja smpai nda dpt balek bcuti mcm tuu .. huhu .. 
apa2 pun best laa ma fmly aku selama 4 ary ne sampaikan doang fmly aku rapat ma kawan yg aku bawa ne c SHIMA ma c PIPIT ne .. bsyukur laa juak aku doang dpt trma kawan2 aku n kawan2 aku pun dpt trma fmly aku yg ramai gilak tu . hehe . 

hurm , smpai sni jak laa .penat suda aku menaip dgn keadaan aku yg sakit2 ne . huhu .aku mau jauk share ma kamu readers2 . hehe . btw , doakan aku yaa cepat sembuh . ak nda taw laa npa tba2 aku sket . msok angin kali kan blang cinta ku ne . hehe . 
moga kmu smua enjoy baca cerita aku yg hambur ne kali . 
:D

makaseh daun keladi len kali baca lagi ..
:)

Sunday, 11 December 2011

tabahnyaa dirimu , aku mau juak baaa !! :D

mat malam semuanya
moga kmu semua ne mlm hepy2 yah .

btw , ne mlm ak tdo bilik kwn q c SHIMA . romate nyaa nda balek .
ntah myb nda balek2 sua kali romate nya tu yah . hehe . 
so , ak laa yg ksi teman dea . selalunya kami betiga tu .
ak , shima ma c pipit . tp c macik tu blum balek lek . 
myb dea pn nda balek2 kali suda . 
hahaha . sory pit . 

hurm , cer ak ? 
hahahaha . da prob cket siot ! tp naseb laa ada c shima ne yg bagi ak semangt . 
ma dea ak luah smua ne mlm . hehe .
aku tabek laa ma dea ne . even bjauhan ma bfnya yg tersayang c eicu dea tetap tabah ow .
sudalaa negara sempadan baa blang . tp c shima ne tap juak setia menanti baa kdtngan cintanya 
nty tym dea sem empat ( SENG EMPAK ) :)

huhu . yg aku ne plak . adeh . hahahah . lucu laaa tp sedih juak yah . 
sama c shima aku curhat smua ne . hihihi . malu juak aku ma dea ne . pdhal dea yg lagi oang blang 
bole gylak tpi tap tabah . 
napa aku nda boleh jdy cam kau arr shima ? aku ne lemah kali kan . nda mcm kau tabah ne . 
huhuhu . aku mau sngt jdy mcm kau baaa . tabah ne lau apa2 pun keadaan ne . jeles aku taw . 
suda laa touching2 oww ma dea ne gara cinta . aduyai ! pa mau jady oww ma aku ne . huhuhu .

apa2 pun tengs shima ! sbb ko suda dgr smua pa yg aku rasa skg ne . 
aku malu ma kau pok nda tabah mcm kau , hihihi . 
ajar aku ek ! 

ok laa ! nty kau kembang2 plak ak tabek2 mu cne pok . hehe . 
chaww dulu ! maka kau sbelah aku jak ne . hahaha . 
:)

hopefully aku dapat laaa buat kan ??!!

assalamualaikum 
hurm , mat petang yah semua . 
btw , kamu ok ka smua ? hopefully ok laaa . 
kamu hepy aku pun ikut hepy baa . 
:)


hurm , act ak mau berusaha baa ne supaya sifat CEM**** aku ne nda kuat . huhu . 
bukan pa , smua oang pun nda mau kan pisang berbuah dua kali kan . So , ak pun nda mau laa gitu juak . 
saket baa tu ! suda perna rasa oww ! huhuhu . 

hasil dari usaha aku tuk ubah sifat aku ne ak dapat ne tips . ak search2 jak ne kai google . 
susah laa lau mau aduh teruss gara2 cemburu ne . tp pa oang bilang cemburu tu tandanya sayang kan . 
kita kan manusia biasa so nda mgkin laa kan lau nda cemburu . huhuhu . 

jom kita baca then aku harap aku dpat praktikkan laa . tp bukan semudh yang d sangkakan kan ?
berubah tu nda semestinya secepat mgkin tp pelan2 aa oang blang . huhu .

JOM ! 

Mengenalpasti- Anda harus mengenalpasti apakah punca yang membuatkan anda cemburu. Kemudian luangkan sedikit masa untuk menilai hubungan sebelumnya. Tanyakan kepada diri sendiri apa yang salah dan apa yang benar. Barulah anda memikirkan sama ada anda perlu cemburu atau tidak. Perasaan cemburu amat penting dalam perhubungan tetapi sekiranya ia tidak di kawal dengan baik, ia akan menyebabkan sesuatu hubungan itu akan terputus. Sebelum menunjukkan perasaan cemburu anda terhadap seseorang, anda perlu tahu adakah perasaan cemburu itu akan mengeratkan lagi sesuatu hubungan ataupun sebaliknya. Jangan disebabkan kesalahan lampau yang telah dilakukan pasangan mempengaruhi perasaan cemburu anda.

Cuba memahami situasi- Anda tidak boleh melihat sesuatu situasi itu dari pandangan pihak anda sahaja. Lihatlah situasi itu dari sudut pandangan luar.  Cuba untuk menempatkan diri anda pada kedudukan pasangan anda dan memahami bagaimana dia melihat situasi itu. Ataupun anda boleh  tanyakan pada pihak neutral mengenai pandangan mereka. Dan ini akan mengelakkan anda daripada berada dalam situasi yang sukar serta dapat membantu untuk membuat keputusan yang sewajarnya.

Fokus- Anda sepatutnya lebih fokus untuk memikirkan mengenai realiti sesuatu situasi itu berbanding daripada memikirkan pelbagai andaian yang bermain-main di fikiran anda. Ketika cemburu menguasai fikiran, kebiasaannya pelbagai imaginasi negatif akan terlintas di fikiran seseorang. Anda dinasihatkan untuk bertenang dan melihat sesuatu situasi itu berdasarkan fakta dan bukannya perasaan. Adakah sesuatu situasi itu benar-benar berlaku atau hanya imaginasi anda sahaja??  Hanya fokus dapat membantu anda daripada terus membuat pelbagai andaian.

Perbincangan- Perbincangan adalah cara terbaik untuk mengawal perasaan cemburu. Pasangan dinasihat untuk menetapkan had komunikasi antara satu sama lain. Ini akan dapat membantu pasangan anda untuk mengetahui batas-batas pergaulan dengan pihak lain dan dapat mengelakkan anda daripada berperasaan cemburu. Dengan cara itu, ketika salah seorang daripada anda melanggar peraturan, ada alasan untuk anda berasa cemburu. Hujah anda boleh berdasarkan realiti dan bukannya imaginasi.

Berfikiran positif- Sekiranya seseorang itu sentiasa berfikiran positif, masalah perasaan cemburu itu dapat di atasi. Tetapi pasangan haruslah untuk tidak mempergunakan kepercayaan yang anda telah berikan. Sekiranya sekali kepercayaan itu telah disalahguna, kemungkinan perasaan cemburu itu akan menjadi semakin tebal di dalam diri seseorang. Lebih teruk lagi jika sedikit kepercayaan pun tidak diletakkan terhadap pasangan. Gunakanlah kepercayaan yang diberikan dengan sebaik mungkin dan ini secara tidak langsung akan dapat mengawal perasaan cemburu anda.

so ?? hopefully aku dapat laa bwt ne kan . kamu juak bole praktikkan tips ne . 
sama2 laa kta supaya tdak mudah cemburu . 
apa2 pun moga pa yg aku kongsikan ne dapat bantu diri aku n smua oang yg kuat cemburu trutama pompuan . hehehe . besala tu kan . 
sapa nda sayang pakwe taw makwe kan . 
ok laaa ! 
selamat mencuba ya ! 
:) 
apa2 pun hadapi dengan senyuman sedja . 
tiada yang mustahil ok ! 




Saturday, 10 December 2011

sory aku nda bole terima kau !

haishh ! bosan plak ak sekarang ne . 
sudalaa aku mau memanas jak skg ne .
trep aku jak tu lau kamu tgok post2 hepy knuk padahal ak bosan ma makan aty pun ada ne .

gne baaa ! act kan , ak perasan stu oang ne dea mau bkwn ma aku . ak nda leh la mntion smada dea ne pompuan tau llki . tp yg pnting dea tu bkaitan maa oang d sekitar2 aku . huhu . 
hurm . ntah laa napa ak try mau terima dea as my fren tp nda bole baa .
myb laa firasat aku ne mngatakan yg dea ne ada niat buruk ma aku . aku nda tau laa btul tau tdak tp pa oang cap tu SEDIAKAN PAYUNG SEBELUM HUJAN kan . sebelum tekena bgus jga2 . 

kita kan bole taw baa lau oang tu btul2 iklas mau kawan ma kita kan . lpas tu lau btul dea tu mau kawan ma kita msti dea jaga perasaan kita spya nda sket kan . perggghhh ! saket baa tu lau 
KAWAN MAKAN KAWAN . SIAL laaa lau gtu kn . 
p jahanam laa lau kwan bgtu . huhu . 

heyyy !! sory laa lau bhasa ak ne ary masa updte2 blog ne kasar ma biadap tp tu laa yg aku rsa . 
aku bosan + panas + kacau bilau skg ne . 
ok laaa nty tmbh byk plak ak memaki . 
apa2 pun tuk oang tu lau dea terasa 

\AKU MINTA MAAF SBB AKU NDA DAPAT TERIMA KAU JDY KAWAN EVEN AK SUDA 
TRY .
aku nda mau pisang tu berbuah dua kali yah ! SAKET baaa . smpai skg blum hilang ok ! 

ok laaa . aku minta maaf ma kamu ok yg baca blog aku ne . sory . 
besala lau oang tgh jiwa kacau kan . pa pun bole d ckp . 
sory ..

perlu kaa kau begitu ? S**L !


AKU BENCI KAU BHA .. 

p jahanam laa . aku benci tul ma kau baa . kau baa juak yg bikin taek ma aku ..
aku nda pena kacaw kau suda . ak bearkan jak kau kan . yg kau mau begitu kenapa ?
ndaa bole ka kau tgok oang epy cket ? bear cket baa nda payah banyak .
memang kau ne durjana punya manusia baa .. 

supaya apa laa kau kasi buruk2 aku dpan oang ? pa kau dapat ?
kau pkir aku suka laa kau bgtu ? Kau pkir aku mau balek laa ma kau ?

SAMPAI KIAMAT PUN TIDAK AKAN PERNAH !
SIAL LA DIRIMU CITU . 

kau tau kaa kau suda buat aku hari ne panas baa dgr cerita pa yg kau suda bwt ma aku . 

MENYESAL AKU PERNA SYG N KENAL ORANG MCM KAU  !!


Friday, 9 December 2011

- ' BEKAS STALKER AKU ' ada peningkatan -

assalamualaikum 
selamat petang 
hehehe 
:)

saja jak aku ne . jap jak . bosan kan menunggu kena ambil .
cer ak pa yah ?
pa2 jak laa farhanah . doang baca jugak tu . hihihi 


anu baa . ' stalker aku ' suda ada pengganti . hahaha . 
bukan aku kecewa tapi aku besyukur lek dea da oang baru tuk d stalker nya . 
nda juak merimaskan aku kan . myb mangsa seterusnya tu yg skg lagi rimas .
kesian ba . sepa suh etu stalker telebih2 . smua dea mau nyibuk . smpai men merajuk2 segala .
adui ! matik laa ! 


memalukan ba ne . mcm kitak ne budak2 yg semua mau dbgtw nya .
atukui !! tpi kan yg bgusnya rajin la juak ' stalker ' tu ba mengupdTe sana sini . 
apa yg aku ada dea pun mesti ada . woowww !! hebatkan dea ! smpai mau pecah rekod ow . 
hahahahaha . dea pkir aku jeles la knuk . 
NDALA KALI !! MATIK LA PAYAU !! 
hahahhaha . 

apa2 pun moga dea enjoy la ar ma mangsa terbarunya . hahahaha . 
makaseh karna sempa berkhidmat tuk beta ! 
chaww dulu . nty smbung legi . 
see yah !!! 
:)