Monday, 19 December 2011

cerita aku d kg aku ..

assalamualaikum 
selamat petang semua nyaa ..
:)

lamanyaa nda updet ne belog c miss gerobak kan ? hehe .
sory laaa ak agak ada kesbukan skg . uiseh ! maka ndada2 nee . huhuhu .

act , aku baru balek dry kg q ne , SIPITANG .. aku balek sebab ada kenduri arwah atok aku yg ke 100 ..
hurm , cerita sal  kg aku plak , aku bawa balek kawan aku 2 oang ne p kg aku . hehe . c SHIMA ma c PIPIT  ..
doang dua ne budak tawau . first2 , doang nda taw d mna tu kg aku . hehe . besalaa oang utara kan . besalaa tuu . makanyaa ak bawa doang ne .. then , doang pun kut juak , frst tu kan c SHIMA jak tu ikut sal dea pun ngam2 xda klas kan , last2 c PIPIT pun kut yah ! haha . nda snggup dea d kasi tggal sndri berapun terpaksa TUANG KELAS nyaa . knuk semangat mau p pantai yg ada d sipitang . hahaha . kenak2 lek d kasi pegal ma c SHIMA . so , iman c PIPIT ne pun nda tegarr trus p paking barang yah smpai lupa bawa bju kurung nyaa sedang kan kendur . hahaha . so , terpaksa dea pakai bju my mom sbb dea kecl btul n my mom jak yg stu saiz ma dea . hehe . lucu kan c PIPIT . 

then , mlm JUMAAT tu gak kami gerak p sipitang . dlm jam 9 gtu my dad ambek kami derek dry UITM yaa . then pas tu ambek adek aku dry kerja plak so pas tu bru kmi memulakan perjalanan kami p kg aku .
perjalanan kami mngambil masa 2 jam lebih laa juak .. kami snggah makn lek .. mlm lek kan .. mana bole laju oww . hehehe .

tepat jam 12.30 kami smpai deangan selamatnyaa d kg aku . first empresion c PIPIT mcm ne 
' far , banyaknya seliparr oang ' haha . tu tndanyaa byk oang laa d umah nenek aku . c SHIMA ne knuk malu2 . hahaha . aku pun gtaw doang ok jak tu xda pa2 yg mau d malukan . hehehe .

fulawekkk !! punya men tekejukk nya aku rmai oang suda bergelimpangan d ruang tamu tidur yah .. 
mna lek budak2 , mack2 , kzen2 aku smua .. ramai nyaa .. trus kami bertga kebngungan d mana mau landing ne . bilik pun smua penuh . huhu . smpai laa jumpa stu port ne kam menyelit jak laa spya dpt tmpat tuk tdur . huhuhu . ceankan .. dpt jak tmpat tu trus tidurr laaa juak .. lau pun lmbt ..

so , besoknyaa ary jumaat . belum lek acra kenduri nyaa . kami bnda taw apa mau buat kan . 
kerja2 pun oang2 tua yg bwt . nda mau d bntu lagi tu . best kan . hahaha . so , kami ne lepak2 jak laa d ruang tamu smbil on9 n stdy knuk c PIPIT ma c SHMA . hehe .. stdy baa doang . n aku on9 laa apa lagi . hehe ..
 mau stu ary juak laa kami bgtu .. nda taw apa mau buat ..
then , dlm jam2 2 gtu aku bawa doang ne n ma kzen2 aku yg len p pekan nek keta . c SHIMA yg drivng . pndai drive baa dea . hehe .. pa lagi kebas laa keta bapa aku ne p pekan kg aku . hahaha .

pengalaman joww c SHEMA jdy drebar nee . hahaha . pengalaman palng lucu , best , n memalukan bagi dea pun kal arr . hahahaa . neves baa kali dea kan . hahaa . pengalaman tu aku nda leh ceta laa kan . bear aku ma doang n kzen2 aku yg ikut jak laa yg taw . hahaha . tp aku salut laa ko pok tabah bawa keta . hahahahaha . 
:D
smpai d pekan knuk plan mau p beli relod jak . teeettttt !! sampai jak sana naaa derek trus pg ESPLANADE SIPTANG yaaaa . besalaaa mnghadap pantai plak tuu . best suasana nyaa . pa lag lau yg kapel2 nee . perghhh ! semmat dok !! romantk laaa . ada jetti nyaa .. bole memancing2 lek .. 
puas laa kami ambek gmbr sana .. suda mang kami ne raja brgambr jan c lama tu brg kan oang blng . hehehe 
suma pic tu ada d album aku ESPLANADE SIPITANG lau kamu all readers mau tgok yaa .. 
lau nda mau nda payaa . nda d paksaa juak baa . hahaha . 
pa yg bole aku cakap best laa .. enjoy juak ma doang ne smua . gla2 kan .. 

hurm , ary tym mau balek tu laa nda siok baa . ary ahad kami smua berbalekan . kzen2 aku , pacek2 aku smuanyaa pulang sudaa . sedih laa . rmai2 trrus tba2 sunyi .. baru tu kami yg pling last pulang .. huhu .. 
ntah bla lek dpt bkumpul smua bgtu .. bukan selalu dpt bgtu sbb smuany kdg2 sbuk dgn kerja smpai nda dpt balek bcuti mcm tuu .. huhu .. 
apa2 pun best laa ma fmly aku selama 4 ary ne sampaikan doang fmly aku rapat ma kawan yg aku bawa ne c SHIMA ma c PIPIT ne .. bsyukur laa juak aku doang dpt trma kawan2 aku n kawan2 aku pun dpt trma fmly aku yg ramai gilak tu . hehe . 

hurm , smpai sni jak laa .penat suda aku menaip dgn keadaan aku yg sakit2 ne . huhu .aku mau jauk share ma kamu readers2 . hehe . btw , doakan aku yaa cepat sembuh . ak nda taw laa npa tba2 aku sket . msok angin kali kan blang cinta ku ne . hehe . 
moga kmu smua enjoy baca cerita aku yg hambur ne kali . 
:D

makaseh daun keladi len kali baca lagi ..
:)

No comments:

Post a Comment